Sağlık

Uyurken telefon ile birlikte yatmak bakın neleri beraberinde getiriyor!

Artık birçoğumuz çalar saat kullanmak yerine telefonlarımızın alarmını kullandığımızın için telefonu baş ucumuza koyarak uyuruz ya da telefonun alarmlarını kullanmadan telefonlar ile uyumayı alışkanlık haline getirmiş olduk.  Ancak uzmanlar tarafından bu durumun çok sakıncalı olduğu açıklandı.

Gelişen teknoloji ile birlikte telefonlar önce hayatımıza sonra cebimize ve ardından da hayatımızın her anında ve saniyesinde bizimle birlikte yer edinmeye başladı. Hatta birçoğumuz telefonlarla o kadar içli dışlı bir hayat yaşamaya başladı ki uyurken bile telefonlarını yanından ayırmıyor. Uzmanlar bu durum hakkında çok kritik açıklamalarda bulundu.

Problemlerin ana kaynağı cep telefonları

Geceleri telefon ile geçirdiğimi süre zarfı içerisinde telefonun yaydığı ışık sayesinde melatonin denen uyku hormonunun salgılanması düşerek uyku problemlerini doğurmaya başlar. Bu sebepten gün içerisinde yaşanabilecek olan diğer sorunları da beraberinde getirmiş olur.

Telefonunuz ile sosyal ağlarda çok fazla vakit geçirmeniz; bu ağlardan gelecek olan uyaranlar ile adrenalini oldukça yükselterek stres yaşamanıza sebep olur ve bu da vücudunuzun gevşemesine izin vermez. Beraberinde birçok ağrıyı meydana getirir.

Meme kanseri riskini artırır

Cep telefonu ile sürekli içli dışlı olmak, cep telefonundan yayılan radyasyona çok fazla maruz kalarak meme kanseri riskini ortaya atar.

Zeka gelişimini yavaşlatır hatta durdurabilir

Uzmanların yapmış olduğu araştırma ve çalışmalar ortaya koyuyor ki; radyasyon yayan cihazlar ile çok fazla içli dışlı olan çocuklarda zeka gelişim seviyelerinin daha düşük olduğu ortaya konmuştur. Çocuklar ergenlik dönemlerinin son noktasına kadar yani gelişim zamanlarında radyasyon yayan cihazlardan oldukça uzak tutulmalıdır.

Başa dön tuşu