Ekonomi

Kripto para borsası Binance, Rusya hizmetlerini engelliyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği yaptırımları uyarınca ülkedeki hizmetlerini keserek Rusya’daki büyük müşterilerinin hesaplarını devre dışı bıraktığını söyledi.

Binance, kullanıcılara, Rus vatandaşlarının ve ülkede yaşayan kişilerin yanı sıra 10.000 avronun (10.900 $) üzerinde kripto para bulunduran şirketlerin yeni para yatırma veya alım satım yapmasının yasaklanacağını söyledi.

Ancak etkilenen müşterilerin para çekebileceklerini söyledi.

Binance, adres kontrollerini tamamlayan ve 10.000 avronun altında kripto para bulunduran Rusya bağlantılı kullanıcıların hesaplarının aktif kalacağını ekledi.

AB, Rusya’ya yönelik beşinci yaptırım paketinde bu ay kripto para birimlerini depolamak, göndermek, almak ve harcamak için kullanılan dijital cüzdanları hedef aldı.

Binance, ABD’nin önde gelen borsaları Coinbase Global Inc. ve Kraken ile birlikte, Başkan Vladimir Putin’in Moskova’nın askerden arındırmak ve “azamileştirme” için “özel bir operasyon” olarak adlandırdığı Ukrayna’yı işgal etmesini emrettikten sonra Kiev’den Rus kullanıcılarının tamamen yasaklanması çağrılarını reddetmişti. ülke.

Binance, Mart ayında “milyonlarca masum kullanıcının hesabını tek taraflı olarak dondurmayacağını”, ancak yaptırımlara uyulmasını sağlayacağını söyledi.

Ayrıca geçen ay, yaptırımlara tabi Rus bankalarının kart sahiplerinin kartları platformlarında kullanamayacaklarını ve aynı kategorideki bireylerin erişimlerinin kısıtlandığını doğruladı.

Başa dön tuşu