Güncel

İran’da yolcu Treni raydan çıktı: 17 ölü 50 yaralı

Son dakika haberi! İran’da yolcu treni raydan çıktı. İlk belirlemelere göre 17 kişinin öldüğü tren kazasında 50 yolcunun ağır yaralı olduğu açıklandı.

Son dakika haberi; İranlı yetkililer, Çarşamba günü erken saatlerde İran’ın doğusunda bir yolcu treninin kısmen raydan çıkması sonucu en az 17 kişinin öldüğünü ve 50 kişinin de ağır şekilde yaralandığını söyledi.

Raporda, yaklaşık 350 yolcu taşıyan bir trenin karıştığı felaketle ilgili ilk ayrıntıların belirsizliğini koruduğu bildirilse de, yaralı sayısının artabileceği belirtildi.

İran devlet televizyonu, trendeki yedi vagondan dördünün sabahın erken saatlerinde çöl şehri Tabas yakınlarında raydan çıktığını bildirdi. Tabas, başkent Tahran’ın yaklaşık 550 kilometre (340 mil) güneydoğusunda yer alıyor.

210875.jpg

Ambulans ve helikopterlerle kurtarma ekipleri, iletişimin zayıf olduğu uzak bölgeye geldi. Yetkililer, en az 16 kişinin ağır yaralandığını ve bazılarının yerel hastanelere nakledildiğini söyledi.

Raydan çıkma, Tabas’ın yaklaşık 50 kilometre dışında, şehri Yezd kentine bağlayan rayda meydana geldi. Devlet televizyonuyla bağlantılı Genç Gazeteciler Kulübü tarafından yayınlanan olay yerinden fotoğraflar, kurtarma ekipleri yaralılara müdahale etmeye çalışırken yanlarında tren vagonları gösteriyordu.

Raporda, kazanın araştırıldığı belirtildi. İlk raporlar, trenin rayın yakınında bir ekskavatörle çarpıştığını öne sürdü, ancak bir ekskavatörün gece tren rayına neden yakın olduğu hemen belli değildi. Bir yetkili, bunun bir onarım projesinin parçası olabileceğini öne sürüyor.

İran’ın en büyük tren faciası 2004 yılında benzin, gübre, kükürt ve pamuk yüklü bir trenin tarihi Neyşabur kenti yakınlarında düşmesiyle 320 kişinin ölümüne, 460 kişinin yaralanmasına ve beş köye zarar vermesiyle yaşandı. 2016’daki bir başka tren kazasında düzinelerce insan öldü ve çok sayıda insan yaralandı.

İran, Teksas’ın yaklaşık iki buçuk katı büyüklüğünde bir ülke genelinde yaklaşık 14.000 kilometre (8.700 mil) demiryolu hattına sahiptir. Raylı sistemi, özellikle kırsal alanlarda, ülke genelinde hem insanları hem de malları gönderiyor.

İran ayrıca, dünyanın en kötü trafik güvenliği kayıtlarından biri olan karayollarında yılda yaklaşık 17.000 ölüme sahip. Yüksek geçiş ücreti, trafik yasalarına, güvenli olmayan araçlara ve yetersiz acil durum hizmetlerine geniş çapta saygısızlıktan sorumlu tutuluyor.

Çöken nükleer anlaşması nedeniyle ABD yaptırımları altında zaten zorlanan İran, ülkenin güneybatısında bir binanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden en az 41 kişinin yasını tutuyor.

Başa dön tuşu