Güncel

3600 ek gösterge sonrası emekli maaşları 1.234 TL yükseliyor

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü Erdoğan’da! Ek göstergede 3 alternatif hazır. Yakın zamanda onaylanması beklenen 3600 ek gösterge ile emekli maaşları 1.234 lira yükseliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan 3600 ek gösterge düzenlemesinin detayları netleşmeye başladı. Yapılacak düzenleme ile öğretmen, polis ve din görevlilerinin aylıkları yaklaşık 1.234 TL artırılacak. İkramiyeler 44 bin TL’nin üzerine çıkarken sendikalar tüm memurların kapsamasını istiyor. Bu talepler karşısında memurlarla bir araya gelmesi beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapılacak toplantıyla nihai kararı vereceği öğrenildi.

SON KARAR ERDOĞAN’IN

Milyonlarca memur ve emekli memuru bekleyen ve uzun süredir kamuoyunu meşgul eden 3600 ek göstergeye ilişkin çalışmalar tamamlandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından taslak metin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulurken, Bakan Bilgin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan uygun gördüğü zaman kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.

EK GÖSTERGE MALİYETİ BELİRLENDİ

Ek göstergenin maliyeti dikkate alınarak üç farklı alternatif oluşturulduğu ve nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği öğrenildi. Kısa sürede Meclis’e gelmesi beklenen düzenlemenin polis, hemşire, öğretmen ve din görevlileri olmak üzere dört meslek grubunu kapsamaya odaklandığı belirtildi.

EMEKLİ AYLIK VE İKRAMİYELERİ ARTACAK

Memur sendikaları, sürecin başından itibaren tüm memurların kapsanmasını talep etmektedir. Düzenleme yürürlüğe girdiğinde, 30 yıl üzerinden hesaplandığında, kapsanan memurların aylıklarında yaklaşık 1.234 lira artış olacak. Emekli ikramiyelerinde öğretmen, polis ve din görevlileri için 44 bin 499 lira, hemşireler için 50 bin 200 lira fark olacak.

Memur-Sen ile hükümet arasında Mayıs ayında yapılacağı açıklanan 3600 ek gösterge konulu üçüncü toplantı son dakikaya ertelendi. Cumhurbaşkanı’na sunulan çalışmayla ilgili olarak memurlarla son kez görüşmenin mümkün olduğu belirtildi.

Başa dön tuşu