Güncel

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı Ne Zaman Yapılacak 2022

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınav tarihleri ne zaman? 2022 Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı hakkında merak edilenler

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı Ne Zaman Yapılacak 2022 Uzman Öğretmenlik Sınav Tarihleri. Öğretmenlerin merakla beklediği uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavları ne zaman araştırılmaya başlandı. Ülkede sınavlara katılmak için bekleyen binlerce öğretmen; uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ne zaman ve nasıl yapılacak sorularının cevaplarını arıyor. Peki uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı hakkında tarih belli oldu mu, Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı 2022 sınav tarihi. İşte merak edilen detaylar…

Binlerce öğretmenin beklediği uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ile ilgili detaylar belli olmaya başlıyor. En çok araştırılan konular arasında yer alan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar…

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

MEB Bakanı Mahmut Özer konu hakkında açıklamada bulundu. Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği kapsamında hazırlanan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ile Eğitim Programının Yönerge’sinin Milli Eğitim Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını açıklayan Özer, sınavın ne zaman yapılacağını da duyurmuş oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Uzman öğretmenlik sınavı ve başöğretmenlik sınavının tarihini açıkladı.

Özer açıklamasında “Yarın yönetmelikteki sözü geçen uzman ve başöğretmenlik ile ilgili eğitim programını ve sınav takvimini tüm kamuoyu ile paylaşmış olacağız. 2022 yılı bitmeden süreci nihayetlendireceğiz ve inşallah eğitim sistemimizde devasa sayıda uzman ve başöğretmenlerimizin olduğu, sürekli kişisel gelişimin mesleki gelişimin tartışıldığı, iyi uygulamaların konuşulduğu bir eğitim ekosistemi oluşturulmasıyla alakalı çok önemli bir süreç başlamış olacak.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamaya göre Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı 81 ilde 19 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak. Sınav merkezleri ile ilgili merak edilen detaylara MEB’in internet sitesi üzerinden erişilebiliyor.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olup sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.

BAŞÖĞRETMENLİK NEDİR?

İlkokullarda yönetimden sorumlu olan öğretmenler anlamına gelir. Müdür olarak görev yapmaktadır. 10 yılını dolduran öğretmenlere uzman öğretmenlik hakkı getirilmesi söz konusudur. Aynı zamanda Uzman öğretmenlik ile derece alacak olan öğretmenlerin maaşlarına da 1000 TL fazla ödeme yapılır.

Başa dön tuşu