Güncel

Aile ve Gençlik Fonu kuruluyor… Bu hafta TBMM gündeminde

Haftalık çalışmalarına 14 Kasım Salı günü başlayacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, bu hafta ‘Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi’nin görüşmelerine de başlayacak.

ANKARA (İGFA) – TBMM Başkanlığı, yeni hafta genel kurulda görüşülmesi beklenen gündem maddelerini açıkladı.

TBMM’nin resmi internet sitesinde yer alan çalışma planına göre, Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Tasarısı, 14 Kasım Salı günü haftalık çalışmalarına başlayacak olan Genel Kurul’da görüşülecek.

Teklife göre Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kamu tüzel kişiliği haiz Aile ve Gençlik Fonu kurulacak. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve Sanayi Bakan Yardımcısı başkanlığında 5 kişiden oluşacak. ve Teknoloji.

Fon Yönetim Kurulu, kaynak aktarılacak projeleri, aktarılacak kaynak miktarını ve harcama programlarını belirleyecek. Ayrıca Fona ilişkin finansal veriler en az 6 ayda bir kamuoyuyla paylaşılacaktır.

BÜTÇE TOPLANTILARI TAKVİMİ

Öte yandan Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2024 bütçesine ilişkin görüşmeler devam edecek. Komisyonun yarın Tarım ve Orman Bakanlığı, 14 Kasım Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Kasım Çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanlığı, 16 Kasım Perşembe günü Milli Savunma Bakanlığı bütçelerini görüşmesi bekleniyor. ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 17 Kasım Cuma günü.

TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları Salı ve Çarşamba günleri yapılacak.

Başa dön tuşu