Güncel

Kocaeli Şehir Tiyatrosu 26 yaşında

1997 yılında kurulan ve Kocaeli’nin kültürel hayatına değer katan Kocaeli Şehir Tiyatrosu, 26’ncı yılını kutluyor.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 26 yaşında. 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, 26 yıldır Kocaeli’nin kültür hayatına zenginlik katıyor. Şehir Tiyatrosu’nda 26’ncı yıla özel olarak 7 sezon sahnelenen “Fareler ve İnsanlar” oyunu 100’üncü kez sanatseverlerle buluştu.

Tiyatro çalışmalarıyla seyirciye sanatsal deneyimler sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 26’ncı yılını kutluyor. 1997 yılında kurulan ve Kocaeli’nin kültürel hayatına zenginlik katan Şehir Tiyatrosu, 7 sezondur sahnelenen “Fareler ve İnsanlar” adlı oyunu 26. kez 26. kez seyirciyle buluşturdu.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen galaya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü’nün eşi Ümmühan Hülagü, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni eşi Dinçer katıldı. Aydın Sigalı. Sigali ve vatandaşlar izledi.

7 sezondur sahnelenen oyunda; George ve Lennie’nin hikayesi anlatılıyor. İki yakın arkadaş olan George ve Lennie geçimlerini sağlamak için sürekli olarak çiftliklerde çalışmaktadırlar. Her ikisinin de hayali bir çiftlik sahibi olmak ve kendi hayatlarını kurmaktır. Yıllardır hayalini kurdukları hayale tam kavuşacakken, ani bir olay onları bu durumdan mahrum bırakır.

100. kez seyirciyle buluşan “Fareler ve İnsanlar” oyun sonunda ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda kısa bir konuşma yapan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı; “Bu bizim ikinci 100. performansımız. Şehir Tiyatroları sanatçısı Seçil Mutlu Oğuz’un yazdığı ve 10 yıl önce sahnelenmeye başlanan “Kurdela Ya Artı Sonsuz” oyunu 100. kez sanatseverlerle buluştu. Şehir Tiyatroları olarak mutluyuz. Bugün 26.yılımızı kutluyoruz. Birçok eser sahneledik. İnşallah bu sezonu daha güzel eserlerle kapatacağız” dedi.

Başa dön tuşu