Güncel

‘Kahramanlar’dan 42 mağaraya imha!

İçişleri Bakanlığı’nın 12 ilde düzenlediği ‘Kahramanlar’ operasyonunda 42 mağara ve barınak imha edildi.

ANKARA (İGFA) – 12 ilde gerçekleştirilen “Kahramanlar” operasyonu kapsamında bölücü terör örgütüne ait 42 mağara, barınak ve depo imha edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ayrıntılarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Yerlikaya, Şırnak, Erzincan, Muş, Van, Bingöl, Hatay, Hakkari, Kars, Mardin, Tunceli, Siirt ve Bitlis’te yürütülen “Kahramanlar” operasyonunda 42 mağara, barınak ve deponun imha edildiğini duyurdu.

J-SİHA ve ATAK helikopterlerinin de görev aldığı operasyonda, 7 AK-47 piyade tüfeği, 5 anti-personel mayın, 112,5 kilogram patlayıcı madde, 2 PKMS makineli tüfek, 33 el bombası, 9 top, havan ve obüs kullanıldı. mühimmat, 15 IED, bir RPG-7 Roketatar, 18 RPG-7 roketatar itici kartuşu, bir G-3 piyade tüfeği, bir havan, 2 uçaksavar mühimmatı, 3 el bombası fırlatıcı mühimmatı, 127 tüp (IED yapımında kullanılır) , 1249 mühimmat (7,62 mm uzun namlulu, 7,62×54 makineli tüfek, 14,5 mm uçaksavar ve 12,7 mm uçaksavar mühimmatı), 22 telsiz ile çok sayıda gıda, can, sağlık malzemesi ve organizasyonel belge ele geçirildi.

Operasyonu gerçekleştiren jandarmayı tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Teröristlerin sığınaklarını tek tek yok ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilene kadar kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Bölücü Terör Örgütü’ne (BTÖ) bağlı teröristlerin kırsal bölgelerde kış aylarında barınmak için hazırladığı mağara ve barınakların yok edilmesi amacıyla yürütülen “KAHRAMANLAR” Operasyonunda;
1️⃣2️⃣ 4️⃣2️⃣ İlde Mağara, Barınak ve Depo Tahrip Edildi.

TERÖRİSTLERİN İNLERİNDEN BİRİ… pic.twitter.com/Dcqir36B3h

– Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) 12 Kasım 2023

Başa dön tuşu