Güncel

KTO Avrupa Birliği Hatıra Ormanı kuruluyor

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve yerel ortakları, 19 ilde yaklaşık 170 bin ağacın dikilmesini hedefleyen geniş çaplı bir ağaçlandırma kampanyası başlatıyor.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Bu etkinlik, Avrupa Komisyonu’nun küresel “Ağacımı Haritala” kampanyasının bir parçası ve bugün kutlanan Ulusal Ağaçlandırma Günü’nde başlayacak.

Ağaç dikim faaliyetleri 11-21 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Orman Genel Müdürlüğü denetiminde Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskisehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin’de gerçekleştirilecek. , Samsun, Sivas, Şanlıurfa. Trabzon ve Van şehirlerinde düzenlenecek. Kampanya, AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut’un 21 Kasım’da Muğla’ya yapacağı ziyaretle resmi olarak tamamlanacak.

AB Türkiye Delegasyonu, çevre sorunlarının çözümünde kolektif eylemin önemini vurgulamak ve anlamlı bir etki yaratmak amacıyla yerel ortaklarla bir araya geliyor. AB Bilgi Merkezlerine ev sahipliği yapan 17 Ticaret ve Sanayi Odasının temsil ettiği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ege İşadamları Derneği (ESİAD) ve Ekonomik Kalkınma Vakfı (İKV) da projenin ortakları arasında yer alıyor. bu girişim. “Bu etkinlik, küresel iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlamanın yanı sıra, daha yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek için AB ile Türkiye arasındaki iş birliğini de simgeleyecek.”

Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen ağaç dikme etkinliği 11.11.2023 tarihinde Yamula Barajı Kuşçu Marina mevkiinde kurulan KTO Avrupa Birliği Hatıra Ormanı’nda gerçekleştirilecektir.

Başa dön tuşu