Güncel

İzmir Güzelbahçe’de tüm kalpler Atatürk için attı

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı kapsamında İzmir Güzelbahçeli gençler, Atatürk’ün en sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi.

İZMİR (İGFA) – İzmir Güzelbahçe Kaymakamlığı, Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, ilçe sınırları içinde yaşayan veya okuyan gençler arasında düzenlenen ve yarışmaya katılan “Geleceğimiz Atatürk için şarkı söylüyor” 5. Yarışması 9-13 yaş ve 14-25 yaş kategorilerinde. Şarkı yarışması Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda yapıldı. Programa Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve eşi Nilüfer İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, MHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kamil Cesur, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yıldız, meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İzmir Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Korumak ve yüceltmek adına halkımızla ortak duygu birliğini artırmak için tüm ekibimizle en iyi şekilde çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan Cumhuriyeti en güzel şekilde emanet ediyoruz. Bu anlamlı günde Ata’mızın gözbebeği olan değerli gençlerimiz, Atatürk’ün en sevdiği şarkılarını ona hitaben seslendirecek. Atamızın sevdiği güzel eserleri dinleyeceğiz. Bu bir yarışmadan öte bir anma gecesi. Atalarının izinden giden gençlerimizin her biri bizim için birincidir. Bu anlamlı günde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır. “Atatürk’ümüzün anısı bugün tüm kalplerde atacak” dedi.

Konuşmaların jürisinde Müzikolog Evrim Ateşler, İzmir Müzik Akademisi Ses Eğitimi Öğretmeni Ayben Bağcı, İzmir Müzik Akademisi Müzik Teknolojileri Öğretmeni Prenses Roza Çoban, İzmir Müzik Akademisi Müzik Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Ali Özbekli, İzmir Müzik Akademisi ve İZMA Müzik Prodüksiyon Kuruluşları Kurucusu Güvenç yer aldı. Birer. gençleri birçok kritere göre değerlendirdi. Finale kalan 12 genç, sahne performanslarının yanı sıra, sesini doğru kullanması, şarkıyı ritmine uygun söylemesi, sözlerini doğru söylemesi ve şarkıyı doğru tonda söylemesi nedeniyle jüriden puan aldı.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda 9-13 yaş grubunda; Nisan Erdoğan birinci, Zeynep Bade Gökay ikinci, Demir Ege üçüncü oldu. 14-25 yaş grubunda; Şimal Eriş birinci, Yiğit Kırıkkaya ikinci, Buse Uzun üçüncü oldu. Birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye ise bir gram altın verildi.

Programın sonunda jüri üyelerine ve emeği geçenlere çiçek, plaket ve katılım belgeleri verildi.

Başa dön tuşu