Güncel

Çolakbayrakdar ailesinden çölyak hastasına ziyaret

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, eşi Fatma Çolakbayrakdar ile birlikte ilçe genelinde ikamet eden ve gıda alerjisi olarak bilinen çölyak hastası aileleri ziyaret etti.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Gittiği her ev ziyaretinde güler yüzle karşılanan ve çocuklara çeşitli hediyeler veren Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, başta çocuklar olmak üzere Kocasinan’da 7’den 70’e herkesi mutlu etmek için çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti: sunduğu hizmetlerle gönüllere dokundu.

Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, eşi Fatma Çolakbayrakdar ile birlikte ilk olarak Fevziçakmak Mahallesi’ndeki Yılmaz ailesini ziyaret etti. Hira, Hatice ve çölyak alerjisi olan 7 yaşındaki Havva ile yakından ilgilenen Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, onlara çeşitli hediyeler verdi. ‘Kafe Sinan Glutensiz’ tesisinde üretilen ürünleri de aileye hediye eden Başkan Çolakbayrakdar, “Hizmetlerimizle Havva gibi tüm gençlerin ve çocukların yanındayız.” Yılmaz ailesi de Çolakbayrakdar çiftini evlerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Çolakbayrakdar çiftinin ikinci ev ziyareti ise Mevlana Mahallesi’nde yaşayan ve 10 yıldır çölyak hastası olan Elif Yürük (67) oldu. Ziyarette Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin yöresel mutfağının hem glutensiz üretildiği hem de Türkiye’de bir ilk olan paket servisinin yapıldığı ‘Kafe Sinan Glutensiz’ tesisinde üretilen ürünleri Elif Teyze’ye ikram etti. Ürünlerin tadına bakan Elif Teyze, “Ürünlerin her biri harikaydı. Ustaların emeklerine teşekkür ederiz. “Yaptığımız şey pek işe yaramıyor” dedi. Ziyarette Ziya Dayı ve Elif Teyzeye çeşitli hediyeler veren Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, “Vatandaşlarımızla her zaman bir aradayız. “Vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha huzurlu, daha mutlu bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Çolakbayrakdar’ın son ev ziyareti Yunusemre İlçesi’ndeki Öncül ailesine oldu. 3 yaşındaki Aras ve 9 yaşındaki Melisa’yı seven Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, çölyak hastası 17 yaşındaki Beyza ile de sohbet etti. 3 kardeşe özel hediyeler veren Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, evin en küçük çocuğu Aras ile oyunlar oynadı.

Çölyak ailelerinin ve sağlıklı yaşamak isteyenlerin her zaman yanında olduklarını ve bu desteği sürdüreceklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, yürütülen projelerle çölyak bireylerinin sağlıklı beslenmesine katkı sağladıklarını belirtti. Çölyak hastalığının hassas beslenme gerektiren bir yaşam tarzı olduğunu hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak herkesin hayatını kolaylaştırmak, mutluluğunu artırmak için hizmetler üretiyoruz. Özellikle alerjik hassasiyeti olan hemşerilerimize destek vererek, çölyak hastası ailelere özel hazırlanmış glutensiz ürün paketlerini ulaştırıyoruz. İlkini 2017 yılında başlattığımız ve Türkiye’deki diğer belediyelere örnek olan uygulamayla ilçe genelinde yaşayan 214 çölyak hastası aileye 5.910 adet çölyak paketi dağıttık. Ailedeki çölyaklı bireylerin sayısına ve gelir düzeylerine göre düzenli dağıtımlar yapıyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak alerjik hassasiyeti olan vatandaşlarımıza destek vererek, özel hazırladığımız glutensiz ürün paketlerimizi çölyak hastası ailelere ulaştırırken, hem restoran hem de paket hizmeti verdiğimiz tesisimizde ürettiğimiz ürünleri her yere ulaştırıyoruz. Türkiye’nin. “Amacımız çölyak hastası ailelerimizin hayatını bir nebze olsun kolaylaştırmak, bunu yaparken de aramızdaki bağları güçlendirmek” dedi.

Başa dön tuşu