Güncel

Üreticilere arı kovanı desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi, arıcılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine ve geliştirilmesine destek olmak amacıyla kırsalda yaşayan üreticilere arı kovanları bağışladı.

ANTALYA (İGFA) – Antalya Büyükşehir Belediyesi, üretimin her alanında vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda arıcılık faaliyetlerine destek amacıyla kovan dağıtımı yapıldı. Arı kovanı hibesi kapsamında Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa bölgelerinde arıcılıkla uğraşan vatandaşlara 2500 arı kovanı dağıtıldı.

BAŞVURU SAHİBLERİNE BELGELERLE DESTEK

Kovan hibesi hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Kırsal Kalkınma ve Kooperatif Şube Müdürlüğü yetkilileri, arıcılık faaliyeti yaptığını kanıtlayan belgesi olan ve başvuruda bulunan üreticilere kovan desteği verdiklerini belirterek, “Desteklerimiz” dedi. Arıcılık faaliyetleriyle uğraşan üreticilere yönelik çalışmalara devam edilecektir.”

ÜRETİCİ DESTEKTEN MEMNUN

Kovan maliyetlerinin yüksek olduğunu belirten arıcı Mehmet Özçelik, “Arıcılığa amatör olarak başladım. Kendime ait 3-4 kovanım var. Arıcılığa başladığımda kovanların maliyeti 250 TL civarındaydı. Şu an 1000 TL. Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak sağladığı kovanlardan oldukça memnunuz. Bu kovanlar sayesinde daha fazla bal üretebileceğim. “Arıcılık faaliyeti yapan üreticilere verdiği destekten dolayı Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum” dedi.

Başa dön tuşu