Güncel

Düşlerindeki Atatürk’ü anlattılar

İzmir’in Karabağlar ilçesinde düzenlenen kompozisyon yarışmasında başarılı olan öğrenciler ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

İZMİR (İGFA) – Karabağlar Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılı – Rüyamda Atatürk’ü Gördüm” etkinliği düzenlendi. “Dedim” konulu kompozisyon yarışmasını kazanan ortaokul öğrencileri ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Yıldız Kenter Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis üyeleri, muhtarlar, yarışma seçici kurulu üyeleri, öğrenciler ve aileleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Yarışmaya Karabağlar’daki farklı ortaokullardan 298 öğrenci birbirinden güzel kompozisyonlarla katıldı.

Yazar Maya Özlem Kılınçarslan, Eğitimci Hakkı Karadeniz, Gazeteci-Editör Yunus Bekir Yurdakul ile öğretmenler Mustafa Pişkin ve Melike Düzpınar’dan oluşan seçici kurul, kazanan eserleri belirlemekte zorlandı. Birincilik ödülünü İyiburnaz Ortaokulu 8-F sınıfından Öznur Karadağ, ikincilik ödülünü Cemil Midilli Ortaokulu 7-D sınıfından Beyza Apak ve Şehit Egemen Özdük Ortaokulu 5-C sınıfından Hira Nur Kaymaz aldı. üçüncülük ödülü. Seçici Kurul Özel Ödülü’nü Fevzi Çakmak Ortaokulu 5D sınıfından Elif Üzel kazandı.

Programda katılımcılara seslenen Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Türkiye Cumhuriyeti denildiğinde akla ilk gelen şeyin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu hatırlatarak, “Bağımsız bir devlet kurdu ve insanların bu topraklarda özgür yaşamasını sağladı. Bu kolay olmadı. O’nu çok iyi anlamalı ve öğrenmeliyiz. “Yarışmamızın temel amacı Mustafa Kemal Atatürk’ü genç nesillere anlatmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere bilgisayar ve kitap setlerinden oluşan ödüller, seçici kurul üyelerine ise çevre dostu sertifikaları takdim edildi.

Başa dön tuşu