Güncel

Potanın Perileri farklı kazandı

İzmit’te Ayşe Cora’nın da forma giydiği karşılaşmayı Sepetin Perileri üstün başarı ile kazandı.

KOCAELİ (İGFA) – İzmit Belediyespor Baş Antrenörü Hasan Fırat Okul ve oyuncumuz Ayşe Cora’nın da yer aldığı A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde İzmit’te konuk ettiği Slovakya’yı 75-40’lık skorla mağlup etti.

FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Slovakya’yı Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda ağırladı. Saat 18.30’da başlayan karşılaşmayı pota perileri 75-40’lık skorla kazandı. Maçı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş takip etti.

İZMİTLİLERDEN YOĞUN DESTEK

Maça büyük ilgi gösteren İzmitli taraftarlar tribünleri doldurdu. Taraftarımızın yoğun desteğiyle maça çok iyi başlayan temsilcimiz, ilk periyodu 19-8’lik skorla kapatmayı başardı. İkinci periyotta iyi savunma yapan basket perileri, devreyi 43-20 önde tamamladı. Üçüncü periyotta da iyi oyununu sürdüren Türkiye, son periyotta da rakibine şans tanımadı ve karşılaşmayı 35 sayı farkla 75-40 kazandı.

ŞEHRİMİZİ TEMSİL ETTİLER

Bu yıl İzmit Perileri’ne dahil olan Ayşe Cora ve Mehmet Kavan Yapı, İzmit Belediyespor Baş Antrenörü Hasan Fırat Okul ise milli takımda görev alarak şehrimizi temsil etti. Ayşe Cora da 10 puanla galibiyete önemli katkı sağlayarak dikkat çeken oyuncular arasında yer aldı. Milli takımımız, gruptaki ikinci karşılaşmasını 12 Kasım Pazar günü İzlanda ile deplasmanda oynayacak.

Başa dön tuşu