Güncel

BEBKA, girişimcileri yatırımcılarla buluşturdu

BEBKA ve BTÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından girişimcilerin önünü açmak amacıyla başlatılan SeedUP Yenilikçi Girişimcilik Programı’nın 4’üncüsü imzalandı. BEBKA Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Bayram, gelecek vaat eden yatırımlara desteğin artarak devam edeceğini belirtti.

BURSA (İGFA) – Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) bünyesindeki Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (BursaTTO) tarafından, Bursa Eskisehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) işbirliğiyle yürütülmektedir. Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA). 2023 SeedUP Yenilikçi Girişimcilik Programını başarıyla tamamlayan girişimciler, projelerini yatırımcılara anlattı.

‘Fikirden Ürüne, Üründen Yatırıma’ mottosuyla başlatılan SeedUP Yenilikçi Girişimcilik Programını başarıyla tamamlayan ve Demoday etkinliğine katılan 7 girişimci, projelerini yatırımcılarla paylaşma fırsatı buldu.

Bursa TTO Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu’nun programın detaylarını anlattığı etkinlikte, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emre Yıldız, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) E -Ticaret ve Dijitalleşme Konseyi Başkanı İlker Özgüven, Kültepe Yatırım AŞ Temsilcisi İbrahim Ulukaya, Şirket Ortağım Angel Investment Network Temsilcisi Sadık Köseoğlu, Boğaziçi Ventures Temsilcisi Gizem Sezer, Eksim Ventures Temsilcisi Serdar Bahadır, Vefa Grup Temsilcisi Tolga Erkmen, Epochsystem Yazılım Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Ltd. Ltd. Temsilcisi Seçkin Yılmaz, Ventures & Mentors League Temsilcisi Ufuk Batum ve GF Startups & Erdem Kaya Patent Temsilcisi Engin Alemdar’dan oluşan jüri, katılımcılara yatırımları tanıttı. Demoday programı her girişimcinin soru-cevap oturumlarının tamamlanmasıyla tamamlandı.

BAYRAM: GİRİŞİMCİLERE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

BEBKA Uzmanı Yasemin Hatipoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen programda yaptığı konuşmada girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesinin önemine vurgu yapan BEBKA Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Bayram, 2023 yılının ilk 9 ayında Türkiye’de 219 startup’ın yatırım aldığını ve bu sayının geçen yıla göre yüzde 78 arttığını vurguladı. 2019 yılının aynı dönemine. Bayram, “Girişimcilik kültürünün ve ekosisteminin güçlendirilmesi önemli. BEBKA olarak öncü sektörlerdeki işletme sayısını artırmayı ve işletmelerin büyümesine destek olmayı hedefliyoruz. Bu amaçla yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimcileri desteklemek amacıyla SeedUP Yenilikçi Girişimcilik Programını bölgedeki teknoloji transfer ofisleriyle birlikte tasarlıyor ve uyguluyoruz. Şu ana kadar yürüttüğümüz 3 SeedUP programıyla 76 kişiye eğitim ve mentorluk sağladık. 27 girişimci yatırımcılarla buluştu, 10 şirket kuruldu, 46 kişiye istihdam sağlandı. Bölgemizdeki girişimcilik ekosistemini desteklemek ve girişimcilerin finansmana erişimini sağlamak amacıyla Bölgesel Girişim Sermayesi Mali Destek Programı’nı duyurduk. “Bu programla yatırımları artırmayı hedefliyoruz ve gelecek vaat eden girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Uyanık ise 9 ay süren SeedUP Yenilikçi Girişimcilik Programı kapsamında nisan ayında 3 bilgilendirme toplantısı ile tanıtımların yapıldığını ve başvuruların alındığını belirterek, programın son ve en önemli aşaması olan girişimcilerin yatırımcılarla buluştuğu Demoday etkinliğimizin önemli sonuçlar getireceğine inandığını söyledi.

Başa dön tuşu