Güncel

Bursa Osmangazi’ye dev bütçe

Bursa’daki Osmangazi Belediyesi’nin 2024 bütçesi açıklandı. Belediye Meclisinin kasım ayı toplantısında yapılan görüşmeler sonucunda 2024 yılı bütçesi 3 milyar 519 milyon lira olarak kabul edildi.

BURSA (İGFA) – Osmangazi Belediyesi’nin 2024 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı Kasım Olağan Meclis Toplantısında görüşüldü.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında, Osmangazi Belediyesi’nin 2024 yılı mali bütçesindeki maddeler madde madde okunarak meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Yapılan oylamada, 2024 yılı tahmini bütçesi İYİ Parti grubunun ret oyu aleyhine oy çokluğuyla 3 milyar 519 milyon TL olarak kabul edildi.

2024 yılı gider bütçesi tahmininde 3 milyar 519 milyon TL ödenek, gelir bütçesinde öngörülen 3 milyar 479 milyon 855 bin TL gelir ve 2024 yılında 39 milyon 145 bin TL net finansman için karşılık ayrılmasıyla bütçede denge sağlandı. finansmanın ekonomik tablosu.

Bütçede en büyük pay 1 milyar 917 milyon 709 bin lirayla mal ve hizmet alımlarına ayrıldı. Toplam bütçenin yüzde 55’ine tekabül eden mal ve hizmet alım giderlerinin ardından ikinci en büyük payı 754 milyon 95 bin lira ile bütçenin yüzde 21’ini oluşturan yatırım giderleri aldı. Bütçenin yüzde 15’ini oluşturan 541 milyon 241 bin lira personel giderlerine ayrıldı.

“EN GERÇEKÇİ BÜTÇE OSMANGAZİ’DE”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bütçenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bugün onaylanan bütçemiz halkımıza hizmet olarak geri dönecek. Osmangazi Belediyesi bütçesi, Bursa ve Türkiye’deki belediyeler arasında uygulanan en gerçekçi bütçedir. Bu yıl tamamlanma oranı yüzde 80 oldu. Bürokrat arkadaşlarımız çok fazla genişlemeden bütçeyi hassas bir şekilde hazırlıyorlar. Osmangazi’nin büyümesi, nüfusun artması ve günümüz koşullarıyla birlikte temeli atılan bir bütçe uygulaması oldu. “Gelecek yıl bütçemizin Osmangazi ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Dündar, meclis toplantısında, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş’un istifasının ardından boşalan meclis üyeliğine seçilen Metin Taştekin’e beraat belgesini verdi.

Gündem maddelerine geçmeden önce bir açıklama yapan Başkan Dündar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85’inci yılında andıklarını belirterek, “Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, 100. yılında muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine doğru emin adımlarla ilerlemektedir.” . Bundan sonraki süreçte de Türk Milleti olarak ülkemizi bir dünya gücü haline getirmek ve dünyaya yeni bir düzen getirmek için gereğini yapacağız. Dünyadaki zulmün durdurulması ve özellikle Filistin’deki soykırımın önlenmesi için Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen ses kadar bu mücadeleyi ve rahatsızlığı başka hiçbir ülkede görmüyoruz. Türkiye olarak var gücümüzle oradaki yangını söndürerek dünyaya barış getirme görevimizi yerine getireceğiz.” dedi.

Başa dön tuşu