Güncel

Anadolu Vakfı’ndan eğitim sistemine yeni bir eser

Anadolu Vakfı’nın eğitime kazandırdığı en yeni eser olan Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin açılışı Nevşehir’de gerçekleştirildi.

NEVŞEHİR (İGFA) – Anadolu Vakfı’nın eğitime sürdürülebilir katkı hedefiyle inşa ettiği en yeni eseri Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin açılışı 7 Kasım 2023’te düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Açılış törenine Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Grubu Başkan Vekili Kamilhan Süleyman Yazıcı, Anadolu Vakfı Başkan Vekili Nilgün Yazıcı, Nevşehir Kamu Yöneticileri, Anadolu Grubu Üst Yönetimi, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Nevşehir Valisi Ali Fidan, “En iyi yatırım hiç şüphesiz insana yapılan yatırımdır, eğitime yapılan yatırımdır; Umudumuz geleceğimiz olan gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır. Ülkemizde eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin sayısı dünyadaki birçok ülkenin nüfusundan fazladır. Bu genç ve dinamik nüfus yapısı ülkemizin en büyük gücü ve zenginliğidir. “Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi ve çocuklarımızı yarınlara en iyi şekilde hazırlamak, eğitim kalitesini yükseltmek, çağın gerektirdiği nitelikli ve donanımlı insan gücüne sahip olmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. ” söz konusu.

Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, törende yaptığı konuşmada, günümüz dünyasında toplumları geliştiren sorumlu yatırımların her zamankinden daha değerli olduğunu vurguladı. Özilhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için hepimiz sosyal sorumluluk, kurumsal vatandaşlık ve gönüllülük anlamında görevlerimizin bilincinde olmalıyız. Bu bilinçle Anadolu Grubu olarak ‘Anadolu’dan Yarınlara’ sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında ‘Yarınlar için Güçlü Toplum’ ilkesiyle yıllardır farklı paydaş grupları üzerinde geniş etki yaratan sosyal projeler hayata geçiriyoruz. “Eğitim alanında yapılan yatırımların ve gençlere verilen desteklerin geleceğimiz için atılan en değerli adımlar olduğuna yürekten inanıyorum.” Özilhan, geleceğin her alanda iş insanı, yöneticisi, çalışanı, tüketicisi ve paydaşı olan gençlere yapılacak her türlü maddi ve manevi yatırımın önemine vurgu yaptı.

Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilgün Yazıcı, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Toplumumuza ve insanımıza yatırım yapmak kurucularımızdan bize gelen bir misyondur. Yeni nesillerimizi geleceğin dünyası için her türlü yeterliliğe sahip, kendi kültür ve değerlerini yaşatacak şekilde yetiştirmeliyiz. Bu nedenle onlara en iyi eğitim olanaklarını sağlamak bugün en önemli sorumluluğumuz olarak öne çıkıyor. Bu okulun geçmişten geleceğe bir köprü olmasını ve Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında ülkemize ve dünyaya faydalı olacak nice evlatlar yetiştirmesini diliyoruz.”

Adını Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı’nın kurucu ve onursal başkanlarından Kamil Yazıcı’nın merhum eşi Suzan Yazıcı’nın anne ve babasının adını taşıyan Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nde 16 modern dersliğin yanı sıra fizik, kimya ve biyoloji dersleri de bulunuyor. laboratuvar. Sıra sıra bilgisayarların, müzik ve sanat dersliklerinin bulunduğu iki salon bulunmaktadır.

Anadolu Vakfı, ulusal ve evrensel değerleri benimsemiş, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, iyi eğitimli ve sağlıklı gençler yetiştirmek hedefi doğrultusunda sağladığı burslar ve sosyal sorumluluk projeleriyle ülkemizde eğitime destek veriyor. eğitim hayatının paydaşlarına yönelik yürütmektedir. Kurulduğu günden bu yana Anadolu topraklarında 50’den fazla kalıcı esere imza atan Anadolu Vakfı, eğitime sürdürülebilir katkı sağlama hedefi doğrultusunda ülkemizin dört bir yanında çok sayıda okul, yurt ve kütüphane binasını eğitim hayatına kazandırdı.

Başa dön tuşu