Güncel

Kocaeli’de işlevsel meydanda sona doğru

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Mehmet Ali Paşa Camisine yaptığı modern ve işlevsel meydan ile kapalı otoparkta sona gelindi

KOCAELİ (İGFA) –Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yeni Mehmet Ali Paşa Camii’nin önüne modern bir meydan ve altına da kapalı otopark inşa ediyor. Çalışmaları hızla devam eden meydanın, altı otopark olurken üstü ise camii mimarisine yakışacak detaylarla donatılıyor. Meydanda zemin taş kaplama işleri devam ediyor.

Büyükşehir tarafından, 3 bin 410 metrekarelik alan üzerinde bulunan Mehmet Ali Paşa Merkez Caminin önündeki 2 bin metrekarelik alana, cami mimarisine ve İzmit’e yakışan bir meydan inşa ediliyor. Yeni meydanın altında 34 araçlık otopark, abdesthaneler ve tuvaletler yer alacak. Meydanın altına yapılan otoparkta sona gelindi. Otoparkın giriş kapısındaki çalışmalar sürerken, çıkış kapısı tamamen bitti. Ayrıca otopark içinde boya işlemleri tamamlandı. Aksaray yaylak zemin kaplama taşı döşeme imalatı ve cami kadınlar girişi betonarme işleri ise devam ediyor. Diğer yandan alt kattaki erkek abdesthane ve tuvaletleri kullanıma hazır hale geldi.

Başa dön tuşu