Güncel

İsrail, yola çıkan sivillerin konvoyunu vurdu

Gazze’de İsrail saldırıları artarken, aralarında küçük çocukların da bulunduğu birçok insan yaşamını yitirdi. İsrail Başbakanı Netanyahu, yeni aşamaların gelebileceğine işaret ederken, ABD Başkanı Biden insani yardım vurgusu yaptı.

Gazze’nin kuzeyinde seyahat eden bir konvoyun İsrail tarafından hedef alınması sonucunda, aralarında kadınlar ve küçük çocukların da bulunduğu 12 kişi yaşamını yitirdi. Filistin Sağlık Bakanlığı, yaşanan bu trajedide İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail Savunma Gücü (IDF) konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

1,1 Milyon Filistinli’ye Tahliye Uyarısı

İsrail’in tahliye uyarısı sonrasında Gazze’nin kuzeyinde yaşayan 1,1 milyon Filistinli, güneye doğru hareket etmeye başladı. Ancak bu sırada İsrail tarafından bir saldırı düzenlendi ve sonuçları maalesef acı oldu. Olay yerinden gelen görüntüler, yaşamını yitirenler arasında iki ila beş yaş arasında çocukların da bulunduğunu ortaya koydu.

Netanyahu: “Bir Sonraki Aşama Geliyor”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, askerleri ziyaret ederken çekilen bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Netanyahu, “Gazze’de cephedeki askerlerle birlikte. Hepimiz hazırız.” dedi. Ayrıca, “Bir sonraki aşamaya hazır mısınız? Bir sonraki aşama geliyor.” ifadelerini kullandı.

Biden’dan İsrail’e Çağrı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in saldırılarına devam ederken, Gazze’ye insani yardım sağlamak için farklı ülkeler ve BM ile birlikte çalıştıklarını belirtti. Biden, sosyal medya hesabından ABD’nin Gazze’de insani durumu hafifletmek için çalıştığını vurguladı.

Başa dön tuşu