Güncel

Hangi yiyecekler kilo aldırır?

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen hangi yiyeceklerin kilo aldırdığı ve nelere dikkat etmemiz gerektiği hakkında bilgi verdi.

Gülşen, “Bazı yiyecekler besin öğesi fazla içermediği halde ciddi kilo alımına sebebiyet verir. Elzem aimonasitler, diyet lifi ,vitamin veya mineral kaynağı çok içermezken yüksek kalori içerir. Bu da kişiye kilo aldırır. Bu yiyecekler insan vücuduna ve sağlığına fayda sağlamazken, yağ oranını artırdığı için iç organların yapısını bozar ve buna bağlı olarak sağlığı olumsuz etkiler. Kilolu olan ve kilo almaya elverişli olan insanların kesinlikle bu gıdalar tüketmemesi gerekir. Normal insanların ise ölçülü bir şekilde tüketmesi gerekir” diye konuştu.

Gülşen, kilo aldıran yiyecekleri ise şu şekilde açıkladı:

Hızlı kilo aldıran yiyecekler

Margarin

Kola ve diğer gazlı içecekler

Meyve suları

Cips

Soslu tuzlu kuruyemişler

Noodle

Makarna

Beyaz ekmek

Krem çikolatalar

Fındık ezmesi veya kreması

Kahve karışımları

Hazır ve paketli soslar

Çikolata ,Kek, bisküvi ve her türlü paketli gıda

Fast food yemekler

Gülşen, ayrıca şunları söyledi: “Bunlar gibi yetersiz besin öğesine sahip gıdalar, herkes için kaçınılması gereken vücut sağlığına yararı olmayan ultra sağlıksız yiyeceklerdir.

Aşağıda belirttiğim gıdalar da özellikle porsiyon miktarına dikkate edilerek tüketilmesi gereken gıdalardır ;

Ayçekirdeği, kabak çekirdeği gibi yağlı tohumlar

Sucuk, sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri

Fındık ezmesi

Krema

Bal, kaymak, tahin, pekmez, reçel ve marmelatlar

Hayvansal yağlar

Sakatatlar

Patates, pirinç gibi…bu gıdalar da yeterli ve dengeli tüketildiğinde zarar vermez ama en ufak porsiyon aşımında vücuda yağ olarak depolanır ve vücut sağlığını bozar. Bu sebeple yeterli ve dengeli tüketilmesi gerekmektedir. Doğal beslenin sağlıklı yaşayın.”

Başa dön tuşu