Güncel

4 ilde 75 piyade tüfeği ele geçirildi

Bölücü Terör Örgütü tarafından saklanan silah ve mühimmatı bulmak için birçok yerde başlayan operasyonlar neticesinde 75 piyade tüfeği ele geçirildi.

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanlığı tarafından aktarılan bilgilere göre, Bitlis, Van, Hakkari ve Diyarbakır’da bölücü terör örgütünün (BTÖ) gizlemiş olduğu silah ve mühimmata yönelik operasyonlar gerçekleştirildi ve bu operasyonlarda 75 piyade tüfeği ele geçirildi.

Bakan Ali Yerlikaya, güvenlik güçlerimize silah doğrultan hiçbir ihanetkarın affedilmeyeceğini ifade etti.

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı eliyle yapılan istihbarat çalışmalarının bir sonucu olarak Merkez ilçesinde bulunan Aşağıçobansuyu Köyü’nde gerçekleşen operasyonda; 0 AK-47 piyade tüfeği, 4 bin 12 adet çeşitli boyutlarda mühimmat; Van İl Jandarma Komutanlığımız tarafından Başkale’de yapılan operasyon sonucunda, 3 piyade tüfeği ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiğine dair bilgilendirme yapıldı.

BİTLİS, VAN, HAKKARİ VE DİYARBAKIR’DA BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ (BTÖ) TARAFINDAN SAKLANMIŞ SİLAH VE MÜHİMMATA YÖNELİK BAŞLATILMIŞ OLAN OPERASYONLAR SONRASINDA 7️⃣5️⃣ PİYADE TÜFEĞİ ELE GEÇİRİLDİ❗️

SİLAHI GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE DOĞRULTAN HİÇBİR ŞEREFSİZ AFFEDİLMEZ❗️

❌#Bitlis İl… pic.twitter.com/yKGe5CaadI

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 2, 2023

Yayınlanan bilgilerde, Hakkari ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirilen operasyonlar ve Yüksekova ile Lice’deki arazi aramalarında piyade tüfeği, el bombası,
EYP ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi. Terör örgütüne karşı başlatılan operasyonların devam ettiğini belirten Bakan Yerlikaya, “Operasyonlara katılan kahraman Jandarma’yı kutluyorum. Allah sizlere zarar vermesin. Milletimizin duası sizinle. Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için operasyonlarımız kesintisiz devam edecek” dedi.

in Turkish

Başa dön tuşu