Güncel

Turistler seyahatlerinde otobüse yöneldi

Şehirler arası seyahatlerde otobüse başvuran yabancı turistlerin sayısı artıyor. Değişik ülke vatandaşlarının Türkiye’deki seyahat alışkanlıklarını değerlendiren bir çalışmada en popüler otobüs hatları belirlendi.

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye’nin tarihi ve turistik bakımından zenginliği, yabancı turistler için çekici bir seçenek olmayı sürdürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıkladığı bilgilere göre 2023 yılının ilk 8 ayında Türkiye’yi 36,8 milyon yabancı turist ziyaret etti. Bu sayı, 2022’nin aynı dönemine kıyasla yüzde 14’lük bir artışa tekabül ediyor.

Yerli ve yabancı turistler için Türkiye’nin dört bir yanına erişim sağlayan otobüs seferleri, hem konforlu hem de ekonomik bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Kapadokya, Antalya’ya yolculuk yapanların öncelikli mekanlarından biri oldu

Online seyahat bilet fiyatları, araç kiralama ve konaklama rezervasyonu platformu olan obilet.com, yabancı turistlerin Türkiye’deki seyahat alışkanlıklarını inceledi.
 
Bu verilere göre, Türkiye’ye gelen yabancı turistler arasında en çok otobüs bileti alan ülke vatandaşları sıralamasında Ruslar ilk sırada. Onları Almanya, Azerbaycan, İran, Irak, Kazakistan ve Bulgaristan vatandaşları takip ediyor.

İngiltere ve Fransa vatandaşı turistler genellikle Türkiye’deki farklı şehirleri değil, çoğunlukla sadece bir şehri ziyaret ederek ülkelerine dönüyor. Türkiye’ye Körfez bölgelerinden gelen Arap turistler ise yerel seyahatlerde hala uçak ve özel transferi tercih ediyorlar.

Hedef bazlı analizlerde, Türkiye’deki yabancıların en sık otobüs bileti satın aldıkları iller İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Nevşehir, Mersin, Denizli ve Ankara olarak belirlendi. Özellikle Kapadokya (Nevşehir) tatilini Antalya’da yapmayı tercih eden turistler için popüler bir ek durak haline geldi. Antalya-Kapadokya arası seyahatlerde otobüs yoğun olarak kullanılıyor.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN OTOBÜS ROTALARINA BAKILDIĞINDA AŞAĞIDAKİLER GÖRÜLÜYOR:

  • Rusya ve Ukrayna: Antalya-Muğla (Fethiye, Marmaris, Bodrum), Antalya-Kapadokya, Antalya-Mersin
  • Çin ve G. Kore: Antalya-Kapadokya, Muğla-Kapadokya, Ankara-Kapadokya
  • Almanya: Antalya-Denizli (Pamukkale), Antalya-Muğla (Fethiye), Ankara-İstanbul
  • İran: Ankara-İstanbul, Van-Ankara
  • Azerbaycan ve Kazakistan: Iğdır-İstanbul, İstanbul-İzmir, İstanbul-Muğla (Bodrum)
  • Irak: Yalova-İstanbul, Ankara-İstanbul, Ankara-Çankırı
  • Bulgaristan: Edirne-İstanbul, Edirne-Bulgaristan, Bursa-İzmir.

in turkish

Başa dön tuşu