Güncel

Tüpraş’ta uluslararası sertifikalı eğitim

Tüpraş, yangınla mücadelede farkındalık ve yeterlilik yeteneklerini artırmak için önemli bir davayla harekete geçiyor.

İZMİR (İGFA) – Tüpraş, İzmir Rafinerisi’nde yangınla ilgili eğitimleri düzenliyor, bu eğitimler uluslararası certified. Firmaların acil durum ekiplerine yangınla mücadele ve arama kurtarma eğitimleri vermeyi planlayan şirket, teknolojik tesislerde güvenlik konusunda Türkiye’yi yönetmeye çalışıyor.

Endüstriyel yangınlar ve arama kurtarma konularında JOIFF (Uluslararası Endüstriyel Acil Durum Hizmetleri Yönetimi Federasyonu) sertifikalı eğitimler sunmaya hazırlanan Tüpraş’ın deneyimli eğitmen kadrosu, bir çok sektörde yangınla mücadele konusunda farkındalık ve yetenekler oluşturmayı hedefliyor.

Tüpraş İzmir Rafinerisi’nde, 11 yangınla mücadele ve 5 endüstriyel kurtarma eğitim istasyonunda çeşitli ve zorlu senaryolarla uygulamalı eğitim verildiğini belirten Tüpraş Teknik Emniyet Direktörü Pınar Çağdaş Duran, “Eğitimlerimizde farklı endüstriyel yangın türlerine karşı stratejiler ve teknikler öğretiliyor. Eğitimlerimizde ayrıca; yangın türlerini ve tiplerini anlama, yangın teçhizatının kuşanılması, yangın mücadele ekipmanlarının tanıtılması, ekipman kullanımı, ekip oluşturma, ekiplerin koordinasyon içinde hareket etmesi gibi konular ele alınıyor. Eğitimlerimizin öncelikli hedef kitlesi; petrol ve doğalgaz sektörü, endüstriyel tesisler, kamu kurumları ve kuruluşları, itfaiyecilik yüksekokulu öğrencileri, devlet hava alanları ve liman işletmeleri.
 Eğitimlerimiz ile endüstriyel tesislerin ve belediyelerin itfaiyecilerinin yangınla mücadele, arama-kurtarma ve iple erişimde becerilerini artırmayı hedefliyoruz. Yetenekleri geliştiren ekiplerin, kendi tesislerinde olası acil durumlara daha hızlı, güvenli ve hatasız bir şekilde müdahale etmeleri olası hale gelecektir. Doğru müdahale teknikleri ile acil durumlar, minimum zararla atlatılabilir. Acil durum ekiplerine olan güven ve memnuniyet artacaktır. Uluslararası tanınmış kuruluşların sertifikalarını alarak, bireylerin hem yurt içinde hem de yurt dışında iş bulma olanaklarını artıracağız. Böylelikle, nitelikli acil durum müdahale personeli sağlayarak, bu alanda eğitimli bireyleri kurumların bünyesine katmayı ve farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Başa dön tuşu