Güncel

Bursa İnegöl’de ‘Mobilya Şöleni’ başladı

İnegöl Mobilyası’nın dünyaya değer katan penceresi MODEF Expo Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı bugün düzenlenen neşeli bir etkinlikle 49’uncu kez ziyaretçilerine kapılarını açtı.

BURSA (İGFA) – Türkiye’nin mobilya merkezi İnegöl, bugün 49. MODEF Expo Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı ile birlikte mobilya festivaline ev sahipliği yaptı. 20 bin m2’lik bir alanda 170 katılımcı firmanın yeni sezon ürünlerini sunduğu fuar, 07 Ekim Cumartesi akşamına kadar sürecek. Altı günde, 90 farklı ülkeden gelen ziyaretçilerin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın açılışı bugün büyük bir coşkuyla yapıldı.

Fuar açılışına; Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Varank ve Ayhan Salman, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, ulusal ve uluslararası mobilya üreticileri ve alıcılar katıldı. Bu yıl MODEF Fuarı, yenilenen görünümü ile misafirlerini karşıladı ve fuara ilk günden itibaren büyük bir ilgi gözlendi. Yeni sezon ürünlerini görmek isteyenler, adeta fuara akın etti.

HEDEF; HİNDİSTAN, AMERİKA, DUBAİ

MODEF ve İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, fuarın açılış töreninde “Bu yıl 49. en köklü fuarı düzenliyoruz. Amacımız en kaliteli olmak. Fuarın kökeni 1980’lerin ortalarına dayanıyor ve bugün Türkiye ve dünya çapında duyurulmuştur. Katkısı olan tüm yöneticilere teşekkür ediyoruz. Biz ve diğer yöneticilerle birlikte bu süreci yönettik. İnşallah 7 Ekim’e kadar 90 ülkeden ve Türkiye’nin her yerinden misafirler ağırlayacağız. Bu organizasyonun ihracatımızı ve istihdamımızı artıracağına inanıyoruz. Bu proje 2024 hedefleri doğrultusunda düzenlendi. Ticaret ve Sanayi Odasını destekliyoruz ve 2023 yılında Hindistan’da başlıyoruz. Mart 2024’te Amerika ve Dubai’de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Rusya ve Afrika pazarlarına büyük yatırım yapacağız. İç piyasayı hızlandıracak ve bu programda ciddi çalışmalar yapılacak. Katkıda bulunan tüm esnaf ve yatırımcılara teşekkür ederim.” dedi.

İNEGÖL HER GÜN FUAR DÜZENLER

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’de aslında her gün bir mobilya fuarı düzenlendiğinin altını çizdi. “49.’su düzenlenen İnegöl Mobilya Fuarı için bir aradayız. Şehrimizin dört bir tarafındaki showroomlar, de facto bir fuar düzenliyor gibi. Çok ciddi hazırlıklar var ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnegöl, mobilya, tarım, sanayi, turizm ve diğer unsurlarla büyümeye devam edecek. Katılımları için tüm değerli misafirlere teşekkür ederim.” dedi.

BU İŞİN GERÇEK KAHRAMANLARI MOBİLYACILARDIR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fuarın daha iyi olması dileğiyle başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Altın, nerede olursa olsun değerlidir. İnegöl ve Bursa, altın gibi değerlidir. Tartışma programlarına aldanmayın. Birkaç istisnai olayla ilçe motivasyonu bozulamaz. İhracatlarını nasıl artırabileceklerini düşünen bir grup olduğumuzu biliyorum. Yani, bu durum şehrimiz adına bir sorun değil, aksine olumlu bir durumdur. Elbette ki geçmişte bu çalışmanın farklı kahramanları olmuştur. Fakat, bu işin gerçek kahramanları mobilyacılardır. Katılım sağlayan, katkıda bulunan herkes mobilyacılarımız sayesindedir. Çok daha iyi işler yapabileceklerini biliyorum. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın, bereketli olsun.” ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, 49’uncusu düzenlenen fuarın İnegöl için büyük bir başarı hikayesi olduğunu belirtti. “Mobilya sektöründe lider olmaya devam eden İnegöl’e hak ettiği takdiri vermek gerekiyor. İnsan yetiştirme anlamında da çok önemli bir alan. Yerinde satmak önemli. Fuarlar çok önemli. İnegöl’ün tanıtılması, markalaşması ve sürdürülebilirlik, verimlilik en önemli konular. Dünden bugüne kurumsal hafızasını oluşturup, firmalarımızın İnegöl’ü geleceğe taşıması gerektiğine inanıyorum. Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olması dileğiyle” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl’ün Türkiye mobilya endüstrisinin dünyaya açılan en önemli kapı haline geldiğini belirtti. Salman, “Yeni başarı hikayeleri yazmaya devam ediyoruz. İnegöl denince akla mobilya geliyor. Çünkü en önemli üretim, tasarım ve ihracat merkezlerinden biri haline geldi. Tarihi 1500’lü yıllara dayanıyor. Osmanlı’dan bu yana başlıca bir sektör olarak ülkemizin mobilya ve orman ürünleri merkezi haline gelmiş. Ancak İnegöl mobilya endüstrisi, yenilikçi vizyonuyla dünya çapında bir merkez olmaya devam ediyor” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, “49. İnegöl Mobilya Fuarı vesilesiyle, tekrar sizlerin huzurunda olmaktan memnunum. Bu fuarın açılışını Mayıs ayında gerçekleştirmiştik. Biz bu şehre sevdalı bir siyaset yapma derdindeyiz. Seçimden seçime gelen insanlar değiliz. Bu ilçeye ve bu şehre ziyaretler düzenliyoruz. Bu şehirde hizmet etmeye değer veriyoruz. Bursa, örnek şehirlerden biri. İnegöl, sanayi ve dinamizmiyle önemli bir ilçemiz. Mobilya üreten bir İnegöl’den yat üreten bir İnegöl’e geçtik” dedi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, son olarak “İlçemiz, mobilyasıyla tanınmıştır ve ekonomik büyüklük ve istihdamdaki katkısı, ihracatta en yüksek payı almasının en büyük nedenlerinden biridir. İnegöl’de yılda iki kez düzenlenen uluslararası mobilya fuarları, ilçemizde bir marka haline gelmiştir. Allah’a şükür, bu marka, katılım gösterilen ve takip edilen fuarlar olmuştur. 2000’e yakın yabancı alıcı ekibin ziyaret edeceği fuarımız, önemli bir adım teşkil edecektir. Konuklarımız, İnegöl’deki özel sektördeki toplam iş gücünün yüzde 37’sini istihdam eden sektörü, yan sanayisi ve sektörle ilgili diğer iş kollarını görecekler. Benim en çok beğendiğim konu, “Ne kadar ihracat yapıyorsunuz?” sorusuna 30 milyon doların altında bir cevap veren hiçbir firma olmamasıdır. Bu, ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra, fuarın açılışı kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Ardından protokol üyeleri, stantları ziyaret ederek ürünleri inceledi ve firmalara başarı dileklerini iletti.

in turkish.

Başa dön tuşu