Güncel

Yozgat’a Güneş Enerjisi Santrali (GES) Kurulumu!

ORAN Desteği ile Yozgat’ta yenilenebilir enerji alanında 5 proje kapsamında 2 megawatt gücünde güneş enerji santrali kurulumu gerçekleştirilecek.

Türkiye’de güneş enerjisi santrali kurulum çalışmaları aralıksız sürüyor.

Orta Anadolu Kalkınma Ajayozgata-gunes-enerjisi-santralinsı (ORAN) tarafından ilan edilen ve Yozgat’ta bulunan özel ve kamu kuruluşlarının başvuru yapmış olduğu“Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet” ve “Kültür ve Turizm” Mali Destek Programları kapsamında Yozgat ilinden 15 proje Ajans’tan destek almaya hak kazandı. 4,6 milyon TL’si Ajans desteği olmak üzere Yozgat iline programlar kapsamında toplam 9,6 milyon TL tutarında yatırım yapılması hedefleniyor.

Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet Mali Destek Programı ile Yozgat’ta faaliyet gösteren kar amacı güden ve gütmeyen kurumların yenilenebilir enerji potansiyelini kullanarak veya üretim kapasitesini ve verimliliğini artırarak rekabetçiliğin artırılması planlanıyor. KOBİ’lerin başvuru sahibi olduğu 7 proje; kar amacı gütmeyen kurumların ise başvuru sahibi olduğu 4 proje bu kapsamda desteklenecek ve 3,7 milyon TL destek tutarı ile toplam 8,5 milyon TL yatırım şehre kazandırılmış olacak. Sadece yenilenebilir enerji alanında Yozgat iline 5 proje kapsamında 2 megawatt gücünde güneş enerji santrali kurulumu gerçekleştirilecek.

Başa dön tuşu