Yaşınızı yüzünüz değil elleriniz ortaya çıkarıyor! Bu yöntem sayesinde elinizdeki leke ve kırışıklıklardan kurtulun

Yediğiniz besinlerden tutun, uyku düzeninize kadar birçok sebepten elinizde oluşabilen kahverengi lekeler yaşınızı ortaya çıkarabilir. Elinizde oluşan lekeleri yok etmek, teninizi eski rengine çevirebilmek için sizin için bazı doğal yöntemleri araştırdık.

Ellerde oluşan kahverengi lekelerin sebepleri

Cilde renk veren melanin isimli pigment, melanosit olarak bilinen hücreler tarafından üretilmektedir. Cildin güneş ışınlarına maruz kalan el ve yüz gibi bölgelerinde melanin yoğunluğu yaşanır ve yaşın ilerlemesi ile birlikte küçüklü büyüklü kahverengi lekeler ortaya çıkmaya başlar. Ellerdeki kahverengi leke oluşumu; uzun süre doğum kontrol hapı kullanımı, hormonal dengesizlikler, belirli ilaçların kullanımı, gebelik dönemi, karaciğer rahatsızlıkları, stres ve genetik sebeplerden de meydana gelebilmektedir.

Ellerde oluşan kahverengi lekelerden kurtulmak ve görünümlerini azaltmak için bazı kremlerden faydalanılabilir. Bunun yanında günlük hayatınızda el ve yüzünüzde yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmak oluşabilecek lekelerin ve kırışıklıkların büyük oranda önüne geçmenize destek olur.

Yatmadan önce içeriğinde; c vitamini, yeşil çay özü, salisilik asit bulunan bir el kremi kullanmayı alışkanlık haline getirirseniz oluşan kahverengi lekelerin azaldığını da fark edeceksiniz.

Cilt sağlığı üzerine beslenmenin etkisi

Cilt sağlığı için yalnızca güneşe karşı önlem almak yeterli olmayacak. Bunun yanında beslenmenize de dikkat etmeniz gerekli. Öğünlerinizde bol bol meyve ve sebzeye yer vermeli, vücuttaki toksinleri uzaklaştırabilmek için bol miktarda su tüketmelisiniz. İşlenmiş ya da fast food yiyecekler, kızartmalar, asitli içecekler, pastane işleri, şeker, kafein, alkol ve tütün ürünleri pek çok rahatsızlığın yanı sıra ellerinizde oluşabilecek kahverengi lekeleri de tetikleyebilmektedir.

Yaşlılıkla birlikte meydana gelen lekelerinin en belirgin sebeplerinden biri de potasyum eksikliğidir. Bu sebepten potasyum bakımından oldukça zengin besinlerin tüketilmesinde fayda var. Potasyum bakımından zengin besinlere; avokado, kavun, kayısı, muz, kivi, incir, hurma örnek gösterilebilir.

Elde oluşan kahverengi lekeler için doğal çözümler

Exit mobile version