WhatsApp emojiyle tepki verme özelliği nasıl kullanılır?

WhatsApp, milyonlarca kullanıcısının sohbet deneyimini eskisinden daha eğlenceli hale getirmek için yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Bunlardan sonuncusu olan WhatsApp reaction özelliği kullanıcılara sunulmaya başladı.

Geçen haftaki büyük haber, WhatsApp emojiyle tepki verme (reaction) özelliği tanıtımıydı. Popüler mesajlaşma uygulamasına WhatsApp reaction özelliği tek başına gelmedi, ancak şüphesiz bu Meta hizmetinin kullanıcılara sunduğu en önemli gelişmedir. Peki WhatsApp emojiyle tepki verme (reaction) özelliği nasıl kullanılır?

Herkes tarafından keşfedilebilecek bir yeniliktir ve kullanıcıların sohbetlerinde kendilerini ifade etmeleri için yeni yollar sunar. WhatsApp’ın bu yeni özelliğini nasıl kullanabileceğiniz ve bu hizmetten ve bu sohbetlerden nasıl daha fazla yararlanabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

İnternetteki birçok mesajlaşma servisi, kullanıcıların aldıkları her mesaj hakkında geri bildirimde bulunmalarına izin verir. Az önce aldıklarına ve iletmek istediklerine anında tepki vermenin doğrudan bir yoludur.

WhatsApp bu özelliği bir süredir test ediyordu, ancak yalnızca şimdi küresel olarak piyasaya sürüldü. Bu hizmet için uygulamanın en son sürümü zaten bu yeni özelliğe sahiptir ve tüm WhatsApp kullanıcıları tarafından kullanılmaya hazırdır.

WhatsApp emojiyle tepki verme özelliği nasıl kullanılır?

Bu yeni WhatsApp özelliğini deneyimlemek için tek yapmanız gereken tepki vermek istediğiniz mesaja basılı tutmak. Bu, şu anda bu özelliğin ilk sürümünde mevcut olan 6 ile sınırlı olan kullanılabilecek emojilerin listesini getirecektir.

Bu emojilerden biri seçildiğinde WhatsApp sohbetinde katılımcılara gösterilecek ve ayrıca sohbette yer alacak. Herkes tepkileriyle katkıda bulunabilir ve böylece herkes arasında geçen konuşmayı geliştirebilir.

Kullanıcılar, bu tepkilerden herhangi birine tıklayarak, onları kimin gönderdiğine veya türe göre konuşmada onları kimin atadığını görebilecekler. Burada, mevcut konuşmada bir mesaja gönderdiğiniz herhangi bir emojiyi de silebilirsiniz.

WhatsApp kesinlikle bu yeniliği daha da keşfedecek ve mesajlara verilen tepkileri genişletecek. İlk adım, mevcut emojileri artırmak ve daha sonra bu Meta mesajlaşma hizmetinin diğer alanlarına genişletmek olacaktır.

Exit mobile version