Samsung şeffaf ekranlı telefonlar üzerinde çalışmalara başladı

Şeffaf telefonların patentini almış olan Samsung, bu teknoloji üzerindeki çalışmalara çok uzun süredir çalışmalar yapıldığı iddialar arasında.

Son zamanlarda akıllı telefon özelliklerinde değiştirilmeye çalışılan bir diğer özellik de ekranlar. Katlanabilir, yuvarlanabilir ekranlar derken, yakın bir gelecekte tamamen şeffaf olan modeller de karşımıza çıkabilir.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz yılda Şeffaf Görüntüleme Cihazı ve Benzerini Üretme Metodu başlıklı yeni bir patent başvurusunda bulunarak şeffaf telefonların geleceğine dair ışıkları yakmıştı.

Uzun bir süredir teknoloji dünyasını meşgul eden bu tasarım gelecekte teknoloji devi Samsung tarafından hayata geçirilebilir.

Yeni bir patent daha

Samsung’un ortaya çıkan patent başvurusuna göre şirket; çift ekranlı, şeffaf yapıda bir akıllı telefon üzerinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

25 Ağustos tarihli patent başvurusuna göre Güney Koreli teknoloji devi, görünüşte tamamen veya kısmen açılabilen şeffaf bir ekrana sahip akıllı telefon geliştirebilmek için büyük çaba sarf ediyor.

Samsung’un bu durumu nasıl yaptığı ya da yapacağı şimdilik belli değil, patent detaylarında da konu ile ilgili çok fazla bilgi yer almıyor. Unutulmamalı ki bu durum sadece bir patent başvurusundan ibaret, Samsung bu durum ile ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmuş değil.

Exit mobile version