Sağlık

Mutluluk hissiniz hemen geçiyorsa bu yöntemleri denemeniz çözüm sağlayacak

Mutluluk duygusu eminiz ki herkesin sürekli yaşamak istediği duygulardan biri. Fakat malesef ki mutluluk da her güzel şey gibi kısa sürede son bulmaktadır. Mutluluğunuzun daha uzun sürmesi için neler yapmanız gerektiğini sizler için araştırdık.

Mutluluk belki de hayatımızın en önemli kavramlarından ve hislerinden birisi. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki mutlu olan insanlar hayata her zaman daha farklı bakış açıları ile bakarken belki de yaşadıkları her olaydan zevk almayı fazlasıyla başarabiliyorlar. Peki sizler mutlu olmak için neler yapıyorsunuz?

Hem mutluluk hem de üzüntü alışkanlığa dönüşüyor

Bilimsel olarak hedonik adaptasyon adı verilen bu zaman, herhangi bir duyguya karşı alışkanlık geliştirdiğinizi gösteriyor.  Bu kavrama göre, hem üzüntü hem de mutluluğa alışmış oluyoruz. Bu sayede mutluluk hissi aslında sandığımız kadar uzun sürmüyor. Bu durum size kötü gibi gelebilir ancak sandığınızın aksine mutluluğun kısa ömürlü olması psikolojik sağlık açısından oldukça önemlidir.

Bu sayede zihinsel dengenizi kurarak yeni uyaranlara karşı kendimizi hazır hale getirmemize olanak sağlamış olur. Hem de adaptasyon sayesinde yaşadığımız iyi ya da kötü ruh hallerini kolaylıkla geride bırakarak hayatımıza normal bir şekilde devam edebiliyoruz. Bu sayede de alışılan mutluluk hissi yeni mutluluklara yol almaya olanak sağlıyor.

Mutluluğun formülü

Gülümseme: Gülümsediğiniz zaman beyin dopamin salgılar bu da bizi daha çok mutlu eder. Yapılan araştırmalarda, gülümseme ve mutluluk arasındaki bağların, yüzdeki ifadelerin duygular üzerinde oldukça etkisi olduğunu ortaya koyuyor.

Yüzünüzde sahte bir gülüşe gerek yok ama kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda gülümseyin ve ortaya çıkan değişikliklere dikkat edin.

Bol uyku: İçinde bulunduğumuz durum, şartlar ve modern toplum alıgısında daha az uykuya yönlendirse de uykumuzu yeteri kadar aldığımızda hayati sağlık, beyin fonksiyonları ve duygusal esenlik çok daha normal seyrinde ilerler.  Kalp hastalıkları, depresyon ve diyabet gibi kronik hastalıklar için oldukça faydalıdır.

Başa dön tuşu