Teknoloji

Mühendislik Öğrencileri İçin En İyi 10 Robotik Proje Fikri 2022

Mühendislik öğrencileri, üniversitelerde robotik projeleri üzerinde çalışarak robotik ve farklı robotlar hakkındaki bilgilerini geliştirmek için en iyi on robotik proje fikrini araştırmalıdır.

Mühendislik öğrencileri, geniş robotik alanında farklı robotların etrafındaki yeni konseptler ve mekanizmalar karşısında şaşkına dönüyor. Günlük olarak robotlarla çalışmak için endüstriye katılmadan önce derin bir robotik anlayışına sahip olmak çok önemlidir. Bu nedenle, mühendislik öğrencileri robotik alanına derinlemesine dalmak için farklı robotik projeleri üzerinde çalışmalıdır. Mühendislik öğrencilerinin verimli bir şekilde uygulamalı deneyime sahip olmaları için en iyi robotik proje fikirlerinden bazılarını keşfedelim.

Robotik proje fikri 2022

1. Gerçek Zamanlı İletim Hattı İzleme Botu

Elektrik mühendisliği alanında, bir iletim hattı çok önemli bir rol oynar. Bu iletim hatları üzerinden elektrik iletimi sırasında yalıtkanların zarar görmesi, iletken korozyonu, titreşim hasarı, akım kaçağı vb. gibi çeşitli arızalar meydana gelebilir. Bu hatların birçoğu bazen engebeli ve uzak ortamlarda bulunur. Bu nedenle, bu iletim hatlarına herhangi bir zarar gelmemesini sağlamak için, elektrik hattı felaketini izlemek ve en aza indirmek için küçük dağ sıralarında ve hatta ovalarda denetimler yapabilen bu robotik sistem konuşlandırılabilir.

2. Metal ve Plastik Ayırma Mekanik Kurulumu

Nüfusun katlanarak artması ve kentsel şehirlerin hızlı gelişimi nedeniyle atık yönetimi oldukça zor hale geldi. Etkili atık giderme ve ayrıştırma sistemlerinin olmaması nedeniyle hükümetler atık yönetimi ve bertaraf faaliyetlerinde önemli zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle IoT ve RF-ID gibi ileri teknolojilerin uygulanması oldukça yardımcı olacaktır. Hurda endüstrisindeki gelişmiş, otomatik atık ayrıştırma sistemleri, metal, plastik ve cam atıklar arasındaki çöplerin ayrıştırılmasında ve bir sonraki operasyona hazırlanmasında etkili olacaktır.

3. FPGA Tabanlı Robotik Kollar

Robotik kollar, gerçek dünyadaki endüstriyel kullanımda çok çeşitli uygulamalara sahiptir. Şu anda, tüm üretim süreçlerinin çekirdeğidir. Bu robotun amacı, FPGA denetleyicisini kullanarak bir malzeme taşıma robotik kolunun hareketini kontrol etmektir. Bir FPGA kullanmanın diğer kontrolörlere göre avantajı, fabrikaların inşaat maliyetini azaltmak için ihtiyaç duyduğu birden fazla işlevi sağlayabilmesidir. FPGA, paralel veri işleme ve performansta istikrar ile hızlı ve doğru bir sistemdir.

4. Fizyoterapi Robotu

Bir fizyoterapi rehabilitasyon sürecinde, bir fizyoterapistin çeşitli sağlık komplikasyonları olan hastalara düzenli olarak masaj yapması gerekir. Kalp felci, yoğun fizyoterapi gerektiren felce neden olan ana nedenlerden biridir. Nitelikli bakıcıların azalması, iyi fizyoterapiye erişim sorunlarını hızlandırdı. Dolayısıyla, bu endişeyi gidermek için robotik teknolojisi kullanılabilir. Bu projenin amacı, üst ekstremite rehabilitasyonu için robotik cihazları gözden geçirmek ve fizyoterapi hizmetleri için yeni ve daha gelişmiş cihazların oluşturulmasını kolaylaştırmaktır.

5. Amfibi Robot

Uzmanlar, kendi kendine gezinen robotların robotiğin geleceği olduğuna inanıyor. Bu projenin amacı, entegre GPS teknolojisine sahip kendi kendine gezinen bir robot yaratmaktır. Bu sistemde robot, aynı anda tüm engellerden kaçınırken kaynaktan belirlenen hedefe giden bir yolu optimize edebilir. Engel algılama için dönen bir ultrasonik sensör kullanır, bu nedenle güç tüketimini büyük ölçüde en aza indirir.

6. Kontrolsüz Çizgi İzleyen Robot

Genel olarak, bir haciz takip robotunun içinde entegre kontrolörler bulunur. Ancak bu proje, mikrodenetleyicilerle bir çizgi izleyen robot oluşturmaya odaklanıyor. Robotun davranışını mümkün olduğunca çok yönlü hale getirmek için sensörler için arayüzler kullanan davranışla uyarılmış bir robot olacaktır. Belirlenen bir yol ile birlikte robotun önüne iki ışık dedektörü monte edilecektir. Robot, beyaz bir zeminde siyah bir bandı veya arka zeminde beyaz bir bandı takip edecek şekilde yapılmıştır.

7. Süt Besleme Robotu

Geleneksel sağım odaları ile kolaylaştırılan sürülerdeki inekler, yapılandırılmış, tutarlı ve sosyal bir sağım düzenini takip eder. Sığır beslemek için teknolojik ekipman geliştirmedeki küresel eğilimler, çeşitli süreçlerin otomasyonunu ve robotizasyonunu içerir. Robotik veya otomatik bir sağım sisteminin entegrasyonu, süt verimleri yoluyla karı maksimize etmeye odaklanarak, farklı yemleri gerçek zamanlı olarak birleştirerek inekleri tahmini bireysel besin ihtiyaçlarına göre besleme imkanı sunar.

8. Akıllı Telefon Kontrollü Robotik Araba

Teknolojinin ilerlemesi, akıllı telefonların motorlu arabalar, müzik sistemleri ve ışıklar dahil olmak üzere bir dizi elektrikli ve elektronik cihazı kontrol etmesini sağladı. Bu proje, Arduino RC’nin kurulu olduğu bir Android akıllı telefon kullanılarak çalıştırılabilen Arduino tabanlı bir robotik araba sunmayı amaçlamaktadır. Bu bot, bir Bluetooth modülü yardımıyla akıllı telefondan komutlar alacak. Araba evde gözetleme için kullanılabilir ve düşen nesneleri alıp yerleştirmek için kullanılabilir.

9. Metal Dedektör Robotu

Bu projenin birincil amacı, sensörün yakınındaki metali tespit etmektir. Sensör metale her yaklaştığında, hoparlöründen uğultu sesi çıkarır. Ve sensör metalden her çıkarıldığında, buzzer kendini kapatır. Robotun manyetik akısı, giysiler, plastikler ve diğerleri gibi bazı opak nesnelerden geçebilir ve belirli nesnelerde gizlenebilecek metalleri algılayabilir.

10. Güneş Paneli Temizleme Sistemi

Bu Güneş Paneli Temizleme Robotu, insanları riske atmadan Güneş panellerinin temiz tutulmasını sağlayarak güneş enerjisi üretiminin verimliliğini korumayı amaçlar.

Bu robot, panellerin yüzeyindeki tüm kiri ve kiri temizlemek için bir rulo fırça ve bir su püskürtücü ile donatılmıştır. Püskürtücü, su beslemesini yerleşik bir tanktan alır. Kauçuk tırtıl izleri, bu robotun güneş panellerinin kaygan yüzeyine yapışmasını sağlar. Bu robot uzaktan ve kablosuz olarak çalışır.

Başa dön tuşu