Teknoloji

İnstagramda yeni bir güncelleme daha

Geçtiğimiz yıllarda siber zorbalık ile ilgili bazı önlemler almış olan instagram, kullanıcıların paylaşmış olan çıplak fotoğraf ve istenmeyen masajlardan korunmaya yardımcı olabilmek için müstehcen fotoğraf filtresi ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdiklerini duyurdu.

İnstagram uygulaması; kullanıcıların özel mesaj yolundan faydalanarak çıplak fotoğraflara maruz kalan bireyler için müstehcen fotoğraf filtresi özelliği geliştirmek için çalışmalara başladı.

Helen üzerinde çalışılmakta olan isteğe bağlı kullanıcıların sağladığı kontrollerin insanların çıplak fotoğraflarından ve diğer istenmeyen mesajlardan kurtulmak için yardımcı olacağını duyurdu.

Teknoloji devi instagram bu kontrollerin kullanıcıların belirli kelimeleri barındıran mesaj isteklerini otomatik olarak filtreleyen bir gizlenen sözcükler özelliği ile benzerlik göstereceğini ifade etti.

Yazılım geliştirici Alessandro Paluzzi, Twitter’den yeni özellik ile ilgili bir görüntü paylaşımında bulundu.

Meta sözcüsü Liz Fernandez, bu yeni özelliklerin insanların gizliliğini korumaya çalışırken, aldıkları mesajları kontrol altında tutabilmek için işin uzmanlarıyla birlikte özverili bir çalışma yürütmekteyiz ifadelerini kullandı.

İlerleyen haftalarda yeni özelliği kullanıcısı ile buluşturmayı hedefleyen Meta, geliştirilmiş olan teknolojinin üçüncü bir kişiyle paylaşılamayacağını da özellikle belirtti.

Kadın kullanıcılar çok fazla cinsel içerikli tacize maruz kalıyor!

Geçtiğimiz yıl Pew Araştırma Merkezi, 35 yaş ve altındaki kadınların yüzde 33’ünün çevrimiçi bir şekilde cinsel tacize maruz kaldığını gösteren bir rapor hazırladı.

Durham Hukuk Fakültesi’nden görüntü temelli cinsel istismar uzmanı Profesör Clare McGlynn HuffPost’a “Bazıları kullanıcılar tepki göstererek müstehcen içerikli fotoğraflarının zararsız olduğunu iddia edecek. Yüz yüze olmadığı gerçeğini herkes tarafından bir tartışma konusu olsa da cinsel suçları bu şekilde kategorize edilemez. Cinsel suçların yarattığı psikolojik zararlar çok önemlidir ve farklı suç biçimleri farklı insanlar üzerinde aynı etkiyi oluşturabilir” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu