Hem Atatürk’e Hem İslamiyet’e Hakaret

Bir üniversite öğrencisinin sosyal medyaya yüklediği fotoğraf olay oldu. Müslümanların en kutsal mekanı olan Kabe ile Atatürk fotoğrafını birleştirerek haddini aşan üniversite öğrencisi hakkında soruşturma başlatıldı.

Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen bir genç, fotoğraf düzenleme programında Atatürk ve Kabe fotoğrafını birleştirdi. Atatürk’ün Kabe’nin üzerine oturmuş gibi bir görüntü ortaya çıkaran genç, hem Kabe’ye hem de Atatürk’e büyük saygısızlık yaptı. Söz konusu saygısızlık savcılığı harekete geçirdi.

İstanbul’da yaşadığı öğrenilen bir gencin, fotoğraf düzenleme programı aracılığı ile yaptığı ve sosyal medyada paylaştığı fotoğraf büyük tepkilere yol açtı. İslam aleminin en kutsal mekanı olan Kabe ile, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü aynı bir araya getiren genç, bunu yaparken her iki tarafa karşı da saygı sınırlarını aştı.

Gencin paylaşımı gerçekleştirmesiyle birlikte bir anda yayılan fotoğrafta, Atatürk, Kabe üzerine oturmuş ve bacak bacak üzerine atmış gibi gösterilmişti. Bu kare toplumun tamamından büyük tepkiler aldı.

Savcılık Saygısızlık Karşısında Harekete Geçti

Düzenlediği fotoğrafın çıktısını alarak utanmadan önünde fotoğraf çektiren ve bunu da sosyal medya hesabından paylaşan o genç hakkında savcılık harekete geçti. Kimliği tespit edilen o şahıs, gözaltı emri verildi.

Söz konusu fotoğrafı düzenleyen ve paylaşan kişi hakkında 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna Muhalefet ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçlarından soruşturma başlattı.

Toplumun değer yargılarıyla alay eden ve hem Türk toplumunun lideri Atatürk ile hem de İslam aleminin ilk ibadet yeri olan Kabe ile dalga geçen o şahıs polis tarafından gözaltına alınacak.

Exit mobile version