Güneşte meydana gelen en güçlü kamera kayıt altına alındı!

NASA, Güneş üzerindeki son dönemde meydana gelen en kuvvetli patlamayı görüntülemeyi en sonunda başardı.

Güneş patlamaları, Güneş’te gerçekleşen şiddetli patlamalara denmektedir. Bu patlamalar milyarlarca megaton gücüne sahip ve genelde 1 milyon km/saat hızla hareket edebilmektedir.

Sonucunda devasa enerji açığa çıkan Güneş patlamaların sonucu olarak Dünya atmosferine, normalin üzerinde küçük dalga boylu radyasyon parçacıkları girmektedir.

Bu püskürtüler yüzünden yeryüzünde bulunan GPS gibi iletişim ve güç ağları olumsuz yönde etki görebilmektedir.

Güneş’teki en güçlü patlama kaydedildi

NASA, 2 Ekim’de Güneş’in yüzeyinde meydana gelen kuvvetli patlamayı görüntülemeyi başardı. NASA tarafından yapılan paylaşımda, Güneş’teki patlama açık bir şekilde görülebilirken, bazı yetkililer ise bu durumun Dünya üzerindeki gündelik yaşamı etkileyebileceğini de iddia ediyor.

İlerleyen günlerde yeniden meydana gelebilir

Bilim insanları, Güneş üzerinde önümüzdeki günlerde de benzer patlamaların oluşabileceğini dile getiriyor.

Diğer taraftan bilim insanları, Güneş’te meydana gelen bu patlamaların radyo dalgalarını, telefon şebekelerini, elektrik bağlantılarını ve navigasyon sistemlerini etkileyebileceğini de dile getiriyor.

ABD’nin bazı bölgelerini etkisi altına almış olan Lan Kasırgası halen devam ediyor, ABD’li yetkililer birçok noktada telsiz bağlantılarının iletişime kapandığını ve şebekelerde sorunlar doğurabileceğini aktardı.

Exit mobile version