Göz kızarıklığı hafife alınmamalı

Gözlerde oldukça yoğun bir şekilde oluşan kızarıklık ve çapaklanma ile seyreden; adenovirus nedeniyle gelişen kırmızı göz hastalığı genellikle kreşler, okullar, hastaneler ve toplu taşıma araçlarında hızla yayılabiliyor. Viral etkenler nedeniyle ortaya çıkan kırmızı gözün yanı sıra bazı göz kızarıklıkları da daha şiddetli bir şekilde ilerleyip bulaşıcı olabiliyor. Bu duruma en iyi örnek adenovirus konjonktiviti olabilir.

Geçici olduğu düşünülerek büyük oranda önemsenmeyen göz kızarıklıklarına dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tuncay Sezgin, tedavi yöntemlerine başvurulmadığı sürece basit gibi görünen göz kızarıklığının kalıcı görme bozukluklarına kadar getirebileceğini vurguladı. Op. Dr. Sezgin, viral etkenler nedeniyle ortaya çıkan kırmızı göz durumunun yanında bazı göz kızarıklıklarının daha şiddetli seyredip bulaşıcı hale gelebildiğini belirtti ve bunun en önemli örneği olan adenovirus konjonktiviti salgınını hatırlattı.

Adenovirus nedeniyle gelişen kırmızı göz hastalığının genellikle kreşler, okullar, hastaneler ve toplu taşıma araçlarında hızla yayıldığını dile getiren Op. Dr. Tuncay Sezgin, gözlerde yoğun bir şekilde kızarıklık ve çapaklanma ile etkisini gösteren bu hastalık bir hafta, on gün gibi bir süreçten sonra iyileşme gösterirken kimi hastalarda tedavi edilmediği takdirde ciddi ve kalıcı görme hhasarlarına yol açabileceğini vurguluyor.

Op. Dr. Sezgin hastalığın bulaşmasını önlemeninen önemli yolunun sık sık el yıkamaktan geçtiğini belirtirken gözleri kırmızı olan kişilerle tokalaşmaktan ve öpüşmekten kaçınılması gerektiğini vurguluyor. Bu göz hastalığına yakalanmış kişiler ile aynı havlu ve makyaj makyaj malzemelerinin kullanılmasından kaçınılmalıdır. Adenovirus enfeksiyonu bazı hastalarda gözün kornea tabakasının tutulmasına neden olarak görmeyi de azaltabilmektedir.

Exit mobile version