Bursa Tabip Odası: Sağlıkta şiddet sona ersin!

Dr. Fikret Hacıosman, hastanede görev yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiği İstanbul Bahçelievler’deki olayın 5. yılında Bursa’da anısına düzenlenen etkinlik oldu.

BURSA (İGFA) – Bursa Tabip Odası liderliğinde, Dr. Fikret Hacıosman, bir hasta tarafından öldürüldüğü ve sağlık şiddeti sonucunda yaşamlarını kaybeden sağlık çalışanları anısı üzerine İstanbul’da bir etkinlik düzenlendi. Doktorlar, “Sağlıktaki Şiddete Son Verilsin” diyerek, şiddete karşı mücadelenin sürekli devam edeceği konusunda ısrar etti.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde, ‘Sağlıkta Şiddet İnsanlık Suçudur’ sloganı ile pankart açan doktorlar adına, Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş bir konuşma yaptı. Kumaş, “5 sene önce, 2 Ekim 2018’de Dr. Fikret Hacıosman’ı, hastanede silahlı saldırı sonucunda kaybetmiştik. Kendisini ve sağlık şiddeti nedeniyle yaşamlarını kaybeden tüm sağlık çalışanlarını saygıyla anıyoruz. Sağlıkta şiddet sona erene kadar mücadelemizi sürdüreceğimize söz veriyoruz” dedi.

Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kaldığını belirten BTO Başkanı Dr. Tuman Kumaş, “Sağlık çalışanlarına karşı şiddete etkin önlemler alınması çağrısında bulunduk. Ancak, çağrılarımızı dikkate almayan yetkililere sonuç olarak her gün Türkiye’nin birçok şehirlerinden şiddet haberlerini almaya devam ettik. Mücadelemiz sonucunda, Sağlık Bakanlığı’nın önlemleri gerektirdiğini, ancak bu önlemlerin yeterli olmadığını ve toplumun varlığını aşındıran, şiddeti besleyen düşman politikalarla sağlık sistemi başta olmak üzere genel bir değişimin gerektiğini belirttik” diyerek açıkladı.

Sağlık çalışanı kaybetmenin daha fazla tolere edilemez olduğunu vurgulayan Dr. Tufan Kumaş, “Bir gün daha endişe ile çalışmak istemiyoruz. Hayat vermek isterken ölmemek istiyoruz. Bu nedenle, etkinliklere başlamış olduğumuz süreçte, topluma çağrımızdır; Sağlık problemlerinizin suçlusu ne doktorlar ne de sağlık çalışanlarıdır. Bu sağlık sistemidir. Bu sistemi hep birlikte değiştirelim” dedi.

Exit mobile version