Bayramda bankalar çalışıyor mu? EFT havale yapılır mı? 2 – 3 -4 Mayıs bankalar açık mı?

Ramazan bayramı oldukça yaklaşmışken banka şubelerinin hangi gün ve saatler çalıştığı merak ediliyor. Özellikle banka şubelerinden para çekme yatırma veya hesap açma gibi işlemler yapılabilecek mi?

Bankalar ne zaman çalışmaya başlayacak; bayram tatili esnasında gönderilen havale veya EFT’ler karşı tarafa ulaşır mı? Bankalar çalışacak mı gibi soruların yanıtı haberimizde..

Resmi tatillerde bankaların büyük bir çoğunluğu hizmet vermiyor. Halk Bankası Ziraat Bankası Garanti Bankası Akbank gibi bankalar bayram süresince tatil olacaklar.

2 – 3 – 4 Mayıs 2022 tarihlerinde bankalar açık olacak mı? Bayramda bankalar çalışıyor mu? EFT havale karşı tarafa ulaşır mı?

Bayram Tatilinde Bankalar Açık Olacak mı?

2 Mayıs ile birlikte başlayan bayram tatili boyunca kamu bankalarının tamamı kapalı olacak. Bayram süresince bu bankalar hizmet vermeyecek. Özel sektör bankalarının da hemen hemen hepsi bu tarihlerde tatil olacak ve şubelerden hizmet verilmeyecek.

Ancak dijital bankacılık işlemlerini sürdürebilirsiniz. Kullanıcılar bankaların kendilerine ait dijital banka uygulamalarından yararlanarak birçok işlemi gerçekleştirebilirler.

Ramazan Bayram Tatili Ne Zaman?

Kutsal Ramazan Bayramının ilk günü bu yıl 2 Mayıs tarihi ile başlıyor. 2 Mayıs 2022 günü başlayan resmi tatil 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde devam edecek. Öğrenciler 30 Nisan günü itibariyle tatile başlamış oldular.

Ramazan Bayramının son günü olan 4 Mayıs Çarşamba’dan sonra ise 5 Mayıs günü çalışanlar iş başı yapacaklar. Arife günü ile birlikte resmi tatil toplamda 3,5 gün olarak gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıllarda sıklıkla uygulunan 9 günlük bayram tatili birleştirilmesi bu yıl yapılmadı. Bu yıl çalışanlar için yalnızca 3,5 gün tatil hakkı sağlanmış oldu.

Exit mobile version