Başkan Savaş: Hatay kağıt üzerinde yönetilecek şehir değil

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı ilçesine bağlı Yenişehir ve Fidanlık Mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına katıldı.
HATAY (İGFA) – Depremin ilk günlerinde kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu sağlamak üzere görev başında olduğunu ve 55 gün boyunca kentten hiç ayrılmadığını hatırlatan Başkan Savaş, deprem sonrasında Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Afet Yasasına da değinen Savaş, “Mücbir sebep hallerinde bu Kanuna göre yönetilmemiz gerekiyor. Afet illerimiz AFAD ve ona destek olması gereken 8 Bakanlığımız tarafından yönetilmelidir. Biz de afetlerden etkilenen bir kurumuz. Normalde sadece defin ve itfaiye hizmetlerinden sorumlu olmamıza rağmen hiçbir işi kaçırmıyoruz. 593 mahallenin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirtti.
Hatay’ın depremden sonra zor durumda olduğunu ve şehre destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Savaş, “Hatay’ın ödediği vergilerin karşılığını hizmet olarak görmek en doğal hakkımızdır” diyerek, hükümetten bu karşılığın yansımasını istedi. Şehirlere vergiler fitre-zekât esasına göre değil adil bir şekilde dağıtılacak.
Hatay için en önemli sorunlardan birinin toplumsal barışın sağlanması olduğunun altını çizen Savaş, “Birileri Hatay’ı karıştırmaya çalışıyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. Barış bir kez gidince bir daha geri gelmez. “Tıpkı Suriye ve Filistin’de olduğu gibi” söz konusu.
“HATAY’I ADALETLE YÖNETİYORUZ VE KARDEŞ OLURUZ”
3 dönemdir kendisine emanet edilen Hatay’ı adil ve ahlaklı bir şekilde yönettiğini belirten Başkan Savaş, yerel seçimlerde Reyhanlı için ortak akıl uygulanarak belediyenin kazanılması gerektiğini belirtti.
Belediye başkanlığı adaylığı ve rakip adaylar meselesine de değinen Savaş, “Hatay’ı yönetmek kolay değil. Hatay kağıt üzerinde yönetilebilecek bir şehir değil. Kim gelirse gelsin, kibir ve nefreti yenmiş biri olmalıdır. Belli bir olgunluğa ulaşmış olmalı. “Hatay’ı ayrım yapmadan adaletle yönetiyoruz, kimseyi ötekileştirmeden kardeşçe kucaklaşıyoruz.” söz konusu.
9 ili kapsayan GAP’a Hatay’ın da dahil edilmesiyle birçok alanda ilerleme ve kalkınma sağlanacağını belirten Savaş, bölgedeki Reyhanlı Barajı’nın Amik Ovası’na pek bir katkısının olmadığını, Tahtaköprü Barajı’nın hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. yerine.