Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangının hasarı açıklandı

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Balıklı Rum Hastanesi'nin huzurevi bölümünde çıkan yangının hasarının belirlendiğini açıkladı.

Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangının hasarı belli oldu. Yapılan ilk hasar tespit çalışmalarında tarihi öneme sahip tescilli binanın taşıyıcı unsurlarda herhangi bir zarar olmadığı bildirilirken, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, kısmi restorasyonla binanın eski haline gelebileceğini söyledi.

Ömer Arısoy, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya ve beraberindeki uzman heyetle birlikte Balıklı Rum Hastanesi’ndeki hasar tespit ve temizlik çalışmaları hakkında bilgi almak için bölgeye gelmişti. Binanın çevresini ve içini uzman heyetlerle ziyaret eden Arısoy, hasar tespitiyle ilgili ilk sonuçları basın mensuplarına yaptığı açıklamada bildirdi.

TAŞIYICI UNSURLARDA SORUN YOK

Ömer Arısoy, binanın bir kısmının ve özellikle de çatı kısmının yangından büyük zarar gördüğünü belirterek, her ne kadar bütün binada basit tadilat ve tamirat yapılması gereken işlemler olsa da binanın taşıyıcı unsurlarında herhangi bir problem olmadığını söyledi. Özellikle çatı kısmını tamir etmek gerektiğini bildiren Ömer Arısoy, geri kalan kısımlarda çok büyük bir iş olmadığını ancak önemli olan teknik uzmanların vereceği kararda daha sağlıklı bilgilendirme yapabileceğini söyledi. Sonuç olarak basit tadilat ve onarımla birlikte sorunların ortadan kalkabileceğini söylüyor.

TEMİZLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yangının ardından konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da bilgi verdiklerini söyleyen Ömer Arısoy konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü de ekledi.

Sabah saatlerinde Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanını ve Başhekimi ziyaret ettiklerini söyleyen Ömer Arısoy, yanan binanın yangın artıklarını temizlemek için şu anda Zeytinburnu Belediyesine bağlı 40 kişilik bir ekibin çalıştığını söyledi. Bir taraftan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzle konuşulduğunu ve bölgeden Koruma Kurullarının Müdür ve uzmanlarının gelip yerinde tespitler yapacağını açıkladı. Bir an önce hastanenin eski hizmetine dönmesi için çalışmalar hızlı bir şekilde yürütülmekte.

Binada hasar tespit çalışmaları kapsamına yönelik Zeytinburnu Belediyesine bağlı birçok ekip ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ekipleri koordineli çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

Çıkan hasar tespit raporuna göre yapının restorasyon çalışmaları ile ilgili nihai karara verilecektir.

Exit mobile version