Bakan Özhaseki: Kahramanmaraş’ı 4 kırmızı çizgiden taviz vermeden inşaa edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremde yıkılan Kahramanmaraş’ın yeniden canlandırılması için yürütülen çalışmaları değerlendirerek, Kahramanmaraş Meydanı Projesini duyurdu.

ANKARA (İGFA) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depreminin merkezi Kahramanmaraş’ı eski güzelliklerine kavuşturacaklarını belirtti.

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taki rezerv alanlarındaki temelleri kısa sürede atarak inşaata başladıklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, hem rezerv alanlarındaki çalışmalarla hem de ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle büyük bir projeye imza attıklarını söyledi. Kahramanmaraş’ta toplam 82 bin 104 konut ve 34 bin 504 ticari alan inşa edilecek ve 4 kırmızı çizgiden asla taviz verilmeyecek. Vazgeçmeden inşa edeceklerini belirtti.

Bakan Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş’ın yeniden imar ve canlandırma sürecinde mühendis, mimar, şehir planlamacısı, sanat tarihçisi gibi uzman ve bilim insanları ile sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, enkazından temizlenen ve konut inşaatları devam eden Kahramanmaraş’ın imara açıldığını söyledi. geçmişin güzelliklerini yeniden kazanma yolunda. Önemli adımlar attıklarını kaydetti.

“SADECE ŞEHİR DEĞİL, YAŞAM ALANI OLARAK DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Depremde zarar gören pek çok kültür varlığının ya yok olduğunu ya da ağır hasar gördüğünü hatırlatan Bakan Mehmet Özhaseki, “Trabzon ve Azerbaycan Sokaklarımızı eski güzel günlerine kavuşturacağız. Kahramanmaraş’ı kültürel zenginlikleri, tarihi mirası ve yerel özgünlüğüyle buluşturarak güçlü bir şekilde canlandıracağız. Kahramanmaraş eskisinden daha güvenli, daha güçlü ve daha güzel bir şehir olacak. Milli ve yerel malzemelerle inşa edilen binalarımız aynı zamanda mahalle kültürünü de yaşatıyor, yerel mimari özelliklere sahip, iklim dostu ve Sıfır Atık uyumlu. “Anadolu’da medeniyet yürüyüşümüze başladığımız noktalardan biri olan Kahramanmaraş’ı tüm varlığıyla yeniden canlandırmaya kararlıyız.” dedi.

Kahramanmaraş’ta inşa edilecek şehir merkezlerinin yüzyıllar boyu sürecek bir tarihe tanıklık edeceğini belirten Bakan Özhaseki, “Her ayrıntıyı titizlikle değerlendirdik. “Konutlardan köy evlerine, ticari alanlardan sosyal tesislere kadar her ihtiyacı karşılayacak şekilde inşa edeceğimiz Kahramanmaraş’ı, kartpostallara konu olacak güzel meydanıyla en kısa sürede yeniden canlandırarak depremin izlerini sileceğiz. ” söz konusu.

İNŞAATTA DÖRT KIRMIZI ÇİZGİDEN ÖDÜN VERİLMEZ!

Konut ve işyerlerini 4 kırmızı çizgiden taviz vermeden inşa edeceklerinin altını çizen Bakan Özhaseki, “Fay hatları ve fay kırılmalarında yapılaşmaya izin vermeyeceğiz, sıvılaşmanın olduğu zeminde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz, alanları kapatacağız” dedi. dere yataklarıyla geliştirmeye devam edeceğiz ve mimarlık-mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uygulayacağız.” .” dedi.

Exit mobile version