Ekonomi

ABD Enflasyon Verileri Açıklandı Mı Saat Kaçta?

ABD Enflasyon verileri Bitcoin’i etkiler mi? ABD Enflasyon verileri saat kaçta belli olur?

ABD Enflasyon Verileri Açıklandı Mı Saat Kaçta? ABD Enflasyon verileri açıklanıyor. Mart ayı enflasyon verileri nisan içerisinde açıklanmıştı. ABD nisan verileri ise mayıs ayı içerisinde açıklanacak. Peki ABD Enflasyon verileri saat kaçta açıklanacak? ABD Enflasyon düşecek mi? İşte merak edilen detaylar…

Vatandaşlar ABD Enflasyon verilerinin ne zaman ve saat kaçta açıklanacağını araştırmaya başladı. ABD Nisan ayı enflasyon verileri bugün belli olacak. Piyasa beklentisi nisan ayında EBD Enflasyonunun yüzde 8,1 olması bekleniyor. Mart ayında ise enflasyon 8,5 gelmişti. 40 yılın zirvesi olan bu enflasyon düşecek mi merak ediliyor.

ABD ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

11 Mayıs Çarşamba günü açıklanacağı söylenen Enflasyon verileri fazlasıyla merak ediliyor. Açıklamanın saat 16:00’da yapılması bekleniyor. ABD Enflasyon verisi bugün saat 16:00’da belli olacak. Piyasa beklentisi nisan ayında 8,1 gelmesi yönünde.

ABD Enflasyonu beklenilenin üstünde olursa bu verinin sonucu olacak FED( ABD Merkez Bankası) sıkılışma politikasını arttırabilir. ABD tahvil faizlerinde yaşanacak olan yükseliş dolar endeksinde güçlenmenin devam etmesi olarak sonuçlanabilir. ABD Verisi piyasa beklentilerinin altında olursa da bu durum altın fiyatlarını arttırabilir.

ABD Mart ayı için yapılan son açıklamada 1,2 enflasyonda artma söz konusu olmuştu. Yıllık bazda ise yüzde 8,5 olarak gerçekleşti. ABD’nin yıllık enflasyonu önceki ay 7,9 seviyesinde olurken 41 yılın zirvesi olarak yinelenmişti. Bununla beraber ABD Enflasyonunda yaşanan yükselişte Rusya ile Ukrayna arası yaşanan savaşın sebebi ile enerji fiyatlarında yükseliş yaşanıyordu. Bu savaş en büyük nedenlerin arasında gösteriliyor.

ABD ENFLASYONU BİTCOİN’İ NASIL ETKİLER?

En çok tercih edilen kripto para birimi Bitcoin 30 bin doların altına düştü. Yeniden 32 bin dolara çıkan bitcoin an itibarı ile 31,296,1 dolar olarak işlem görüyor.

Yüksek enflasyon kripto parayı da etkiliyor. Doların diğer para birimleri karşısında değer kazanması Bitcoin’in düşüşünde temel bir etkene sahip. FED’in açıklayacağı enflasyon verileri de Bitcoin’i etkileyecek. FD’in geçen haftdaki 50 baz puanlık faiz artırımı düşüşü başlatan etken olmuştu. Küresel hisse senedi piyasalarda bulunan negatif gidişata paralel olarak kripto piyasasındaki kayıplara yoğunlaşmaya devam ediyor.

Başa dön tuşu