Ekonomi

Bitcoin için satın alma zamanı mı? BTC Tepe Taklak Düşüyor!

Kripto para yatırımcılarının peş peşe açıklama yaptığı ortamda bitcoin için alma zamanı mı? BTC neden son on ayın en alt seviyesinde işte yatırım tavsiyesi olmayan uzman görüşleri ekonomi özel haberimizde.

Dünya piyasalarının kabullendiği ve yatırım enstrümanlarının birisi haline dönüşen Bitcoin kripto para dünyasının güvenli limanı gibi görülüyor ve en çok tercih edilen kripto para olarak ön plana çıkıyordu.

Fakat kripto para dünyasında yaşanan son durumlar, Amerika Birleşik Devletlerinin yeni ekonomik tavrı küresel piyasalarının tamamını etkilediği gibi Bitcoin’de bu etkilenmeden payını almış gibi görünüyor.

Özellikle kripto para yatırımcılarının uzun bir süre yaşadığı hızlı yükselişlerin devam etmesi son dönem yatırımcılarını tedirgin etmiş gibi görünüyor. Bitcoin’in son 10 ayın en dip seviyesinde olması tüm altcoinleri ve kripto para piyasasını derinden etkiledi.

Uzmanları tahminlerine göre yıl sonuna doğru Bitcoin’in yüz bin dolar bandını aşması bekleniyordu. Bu beklentinin de oluşturmuş olduğu baskı şimdi piyasanın geriye çekilmesi ile birlikte özellikle küçük yatırımcılar için zorlu bir sürecin oluşmasına neden olmuş gibi görünüyor.

Kasım ayında yaklaşık 70 bin dolardan işlem gören Bitcoin şu anda bu paranın yüzde 60 gerisinden işlem görüyor.

Bitcoin Neden Düşüyor?

Temel olarak yatırımcısının farklı yatırım unsurlarını tercih etmesi nedeniyle düşüyor denilebilir. Küresel piyasaları etkileyen Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankasının faiz artırımına devam etmesi BTC’yi de etkiledi.

50 baz puan artış kararı alan Amerikan Merkez Bankası bu kararı ile faizi yüzde 1’e kadar yükseltmiş oldu. Haliyle tüm dünyada Amerikan dolarının dolaşım adresleri karardan etkilendi.

Dolar küresel piyasada artık daha pahalı bir hale gelirken özellikle Amerikan borsalarında yaşanan sert satışlar ve kripto para dünyasında yaşanan hızlı düşüş dikkat çekti.

Kripto para piyasasında yaşanan düşüş özellikle yatırımcısının korku endişe endeksini de yükseltti. Uzmanların şu dönemde kripto paralar ile ilgili görüşlerinden ziyade piyasanın gerçek tavrı kripto para yatırımcısının bir süre daha satışa devam edeceği yönünde bir algı oluştursa da serbest piyasada nelerin olacağını tahmin etmek oldukça zor.

Başa dön tuşu