Güncel

Çok Sevilen Kahvenin Yararları Olduğu Gibi Zararları Da Bulunuyor!

Kahve, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor ve hastalıklara karşı vücudu koruyor. Her şeyde olduğu gibi kahvenin de yararları gibi özellikle fazla tüketildiğinde zararları da bulunuyor.

Çok Sevilen Kahvenin Yararları Olduğu Gibi Zararları Da Bulunuyor!

Hemen hemen herkes günde en az bir kere kahve tüketse de faydaları hakkında çok fazla bilgiye sahip değiller. İşte içerisinde kafein, niasin, mikroelement ve anti-oksidan bulunduran kahvenin faydaları..

Metabolizmanın hızlanmasına fayda sağlayan kahve, kişi dinlenme halindeyken de sarf ettiği enerjiyi arttırıyor. Daha çok beyin ile olan kan dolaşımına etki ettiği için, konsantrasyonu arttırıyor. Daha dinç olmanızı sağlıyor.

Sütle beraber tüketilen kahve, vücuda dengeli protein, karbonhidrat ve yağ ile beraber alındığında daha fazla tok kalınmasına yardımcı oluyor. İnsülin direncini azaltan etkisi ile tatlı isteğini azaltıyor. Özellikle sık sık tatlı tüketmek isteyenler kahve içtikleri zaman bu ihtiyacın ortadan kalktığını fark edecekler. Yapılan araştırma sonuçlarına göre kahvenin şeker hastalığının önüne geçebileceği söyleniyor.

Alzheimer ve Parkinson hastaları tarafından düzenli tüketildiği takdirde koruyucu özelliğinin yanında hafızayı da güçlendiriyor. Migren rahatsızlığı olan kişilerde beyin damarlarında kasılmaya sebep olduğu için migren krizinin önüne geçiyor. Fakat sık kahve tüketenler bir anda bırakırsa migren krizleri daha da artabilir.

Kahve, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor ve hastalıklara karşı vücudu koruyor. Her şeyde olduğu gibi kahvenin de yararları gibi özellikle fazla tüketildiğinde zararları da bulunuyor. Kalpte ritim problemi yaşayanlarda çarpıntıyı arttırabiliyor. Kontrolsüz hipertansiyon hastalarında kan basıncının artmasına sebep oluyor.

Günde beş fincan veya daha fazla tüketilirse kemik erimesine sebep oluyor. Vücuttan su atılmasını arttırdığı için idrar ihtiyacını da arttırıyor. Kalp ve böbrek hastası olanlarda elektrolit dengesizliğine sebep oluyor. Hazır kahvelerin içinde bulunan krema, şurup, şeker oranına göre kalorisi de değişiyor. Bol aromalı, kremalı büyük boy bir kahve tüketmeniz ile büyük bir hamburger yemeniz arasında hiçbir fark yok.

Ne zaman yararlı olur?
Hem tok kalabilmek hem metabolizmanızı hızlandırmak hem de konsantrasyonunuzu arttırmak için; kahveyi günlük sütle veya sade olarak içmeniz öneriliyor.

Başa dön tuşu