Spor

Trabzonspor en son ne zaman şampiyon oldu? Trabzonspor’un kaç şampiyonluğu var?

2021-2022 sezonun bitimine 3 hafta kala sezonun en başarılı performansına imza atan ekibi Trabzonspor için resmen şampiyonluğunu ilan etme maçı geldi çattı. Trabzonspor en son ne zaman şampiyon oldu? Trabzonspor’un kaç şampiyonluğu var?

Trabzonspor en son ne zaman şampiyon oldu? Süper Lig’in 35. haftasında şampiyonluk heyecanı yaşanıyor. Trabzonspor, Antalyaspor karşısından 1 puan alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. Matematiksel olarak şampiyonluğa çok yakın olan Trabzonspor’un kaç kere şampiyon olduğu merak ediliyor. Trabzonspor şampiyonlukları hakkında merak edilenleri yazımızda ele aldık. Peki, Trabzonspor en son ne zaman şampiyon oldu? Trabzonspor’un kaç şampiyonluğu var? Müzesindeki kupa sayısı kaç? İşte cevaplar…

Trabzonspor için şampiyonluk ipini göğüslemek için sadece 1 adım kaldı. Oldukça başarılı bir sezon geçiren bordo mavililer, bugün Antalyaspor’u ağırlayacak. Bu maçtan alınabilecek bir beraberlik bile, 3 hafta kala Trabzonspor’un resmen şampiyonluğunu ilan etmesi anlamına geliyor.

Trabzonspor en son ne zaman şampiyon oldu?

Şampiyon kadronun teknik direktörlüğünü ise Ahmet Suat Özyazıcı yapmaktaydı. Trabzonspor’un en son şampiyon olduğu 83-84 sezonunda, Adana Demirspor, Adanaspor ve Karagümrük ligden düşen takımlar arasında yer alıyordu

Geçtiğimiz sezona korkunç bir başlangıç yapan bordo mavililer, Hüseyin Çimşir ile yollarını ayırırken, takımın başına Abdullah Avcı’yı getirdi. Yeni hocasıyla inanılmaz bir çıkış yakalayan Trabzonspor, geçtiğimiz sezonun ilk 8 haftasında sadece 1 galibiyet almış olsa da Abdullah Avcı ile birlikte yakaladığı çıkışla ligi 4. sırada tamamlamayı başardı.

Bu sezon da oldukça başarılı bir başlangıç yapan bordo mavililer, tam 15 maçlık bir yenilmezlik serisi yakaladı. Bu seride sadece 3 kez berabere kalan Trabzonspor, tam 8 karşılaşmayı üst üste kazandı. 16. hafta Antalyaspor deplasmanında mağlup olan Trabzonspor, 13 maçlık bir yenilmezlik serisi daha yakaladı. Bu sezon şimdiye kadar sadece 2 kez mağlup olan rakibinin 3 penaltı atışı kullandığı Çaykur Rizespor deplasmanında da mağlup oldu.

Şampiyonluk için gün sayan Trabzonspor, bu sezon aldığı yenilgilerin tamamını deplasman maçlarında aldı. Evinde hiç kaybetmeyen Trbzonspor’un, sahasında 11 galibiyet ve 6 beraberlik gibi mükemmel bir performansı bulunuyor. Bordo mavililer, bu sezon ilk mağlubiyetini aldığı Antalyaspor ile kendi evinde şampiyonluk maçına çıkacak.

Trabzonspor’un konuğu olacak olan Antalyaspor ise devre arasında yapmış olduğu transferlerle takımı oldukça güçlendirdi. Sezonun ikinci yarısında sadece 2 karşılaşmada mağlup olan Antalya temsilcisi 11 maçtır kaybetmiyor.

Olukça formda iki takımın karşılaşacağı maç, futbol severlere seyir zevki yüksek bir maç vadediyor. Bir yanda Abdullah Avcı’nın Trabzonspror’u öte yanda Türk futbolunun dünyaca ünlü isimlerinden Nuri Şahin’in Antalyaspor’u.

Trabzonspor Şampiyon Oldu mu?

Trabzonspor ile en yakın rakibi Fenerbahçe arasında şu an 8 puan fark buluyor. Trabzonspor Antalyaspor karşısında 1 puan alması durumunda farkı 9’a çıkaracak. Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maçlara bakıldığında ikili averajda Trabzonspor önde.

Bu akşam 20:30’da başlayacak olan karşılaşmanın ardından Trabzonspor kendi sahasında şampiyonluk turları atmaya hazırlanıyor.

Başa dön tuşu