Güncel

Lise Öğrencileri ERÜ’yü ziyaret etti

Feza Kuşları Topluluğu öğrencileri, Kayseri’deki farklı liselerden, Erciyes Üniversitesi’ni (ERÜ) ziyaret etti ve üniversite ile ilgili bilgi edindi. Ziyaret sırasında öğrenciler, üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ile de görüşerek sorularını sordular.

Mehmet UZEL (KAYSERİ IGFA)
Osman Ulubaş Fen Lisesi, Sami Yangın Anadolu Lisesi ve Şehit Mahmut Yıldırım Anadolu Lisesi’ndeki Feza Kuşları Topluluğu’nun öğrencileri, ERÜ’de misafir oldu.

ERÜ’ye gerçekleştirilen ziyaret sırasında öğrenciler ilk olarak Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, AR-GE Park, Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Astronomi Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama Araştırma Merkezi gibi yerleri gezdi ve ilgili yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler kampüste yürütülen öğrenci odaklı çalışmalara ve eğitim faaliyetlerine dair de bilgi edindiler. Kampüs ziyaretinin ardından öğrenciler, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ile Rektörlük makamında toplandılar.

Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, ziyaret sırasında sohbet ettiği öğrencilere, üniversite hakkında bilgi vererek merak ettikleri soruları yanıtladı. Öğrenciler, Altun’un ev sahipliği için teşekkür ederken, memnuniyetlerini dile getirdiler. Ziyaretin sonunda, Rektör Altun öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Başa dön tuşu