Güncel

Tenzor International Cup yelken dünyasında ses getirdi

Muğla'nın ilçesi Bodrum'un ev sahipliğinde, her geçen ay daha da büyümeyi planlayan ülkemiz yelken dünyası için uluslararası bir yarış dolu dolu ve canlı bir şekilde başladı.

istanbul (IGFA) – İstanbul merkezli AP Tesis Yönetimi A.Ş. A.Ş.'nin düzenlemeye başladığı “Tenzor International Cup”, hem J 70 sınıfı yelkenlilere özel bir yarış olması hem de tüm ince detayların en iyi şekilde ele alınmasıyla yelken dünyasına sağlam bir giriş yaptı. organizasyonda bir şekilde.

Şirketin genel müdürü ve yarışların sportif direktörü şampiyon bir yelkencidir; Burak Zengin. Tecrübeli yelkenci, firma olarak dünya standartlarında ve olimpik yelken organizasyonlarını Türkiye'ye getirmek için yola çıktıklarını belirtti.

Amaç dünya denizcilerini Türkiye'de buluşturmak

Şirketin uluslararası bağlantılardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Kate Tsepliaeva, gelecek hedeflerine ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Öncelikle Türkiye'de çok özel ve yeni bir projeyi hayata geçirdik. Bu aynı zamanda dünya yelkenciliği açısından da önemli bir projedir. Genel olarak tüm katılımcılar ve organizasyonu düzenleyenler olarak mutluyuz. Amacımız bu organizasyon çatısı altında dünyanın her yerinden yelkencilerin Türkiye'de yarışmasını sağlamak. İlerleyen aşamalarda İspanya, Portekiz ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkeden katılımcı bekliyoruz. Yarışmalarımız J-70 sınıfının merkezi olan ABD'de de devam ediyor. Bu yarışların son etabına katılmalarını bekliyoruz. “Gelecek yıl hedefimiz J-70 yelken yarışlarını 50 tekneyle Türkiye'de düzenlemek.”

Toplamda 5 etaptan oluşan Kış Serisinin ilk etabı 7-10 Aralık tarihleri ​​arasında gerçekleşti. Muğla Bodrum Akyarlar Körfezi'nde düzenlenen yarışlara toplam 12 takım katıldı. Kayıt günü hariç 3 gün boyunca sefer yapan tekneler, her gün 5 yarışta birincilik almak için kıyasıya mücadele etti.

Zaman zaman şiddetli yağış nedeniyle oldukça zorlu koşullar altında gerçekleşen etaplarda Dünya Şampiyonası'nda birinci olan sporcular ve takımlar da oldu. Bunlardan biri olan Konstantin Besputin, takım kaptanlığını yaptığı Bogatyr teknesiyle yarışlara katıldı. Başarılı sporcu, Bodrum'un Dünya ve Avrupa şampiyonaları için iyi bir lokasyon olduğunu, Tenzor Uluslararası Kupa organizasyonunun üst düzeyde hazırlanmış bir yarış olduğunu vurguladı.

Kamudan ve özel sektörden yelkenciliğe büyük destek

Yarışlara katılan Türk takımlarından “Aspat”ın kaptanı ve aynı zamanda organizasyona ev sahipliği yapan tesisin sahibi İş adamı Mehmet Tamam da yarışların geleceğinden umutlu konuştu. Tamam: “Bu yarışları uzun yıllar burada yapmayı hedefliyoruz. Ülkemizin turizm gelirlerine büyük değer katacak bir organizasyon. J 70 sınıfındaki federasyon yarışları da burada yapıldı. “Deniz sporlarını geliştirecek her türlü projede yer almak istiyoruz” dedi.

Yarışlara katılan Türk takımlarından biri de Azurro teknesiyle yarışan Özkan Ailesi oldu. Özkan ailesinin babası Engin Özkan, J 70 sınıfı teknesiyle kızı Neşe Selin, oğlu Alp Ege ve çocuk teyzesi Ayşe Derment ile yarıştı. Yarışlarda genç yelkencilere verilen iki özel ödüle layık görülen kardeşler, gelecekte yapılacak uluslararası yarışlarda Türkiye'yi başarıyla temsil etme umudunu da taşıdı.

İkinci etap 11-14 Ocak'ta

Yoğun yağış nedeniyle ilk gün yarışları iptal edilen organizasyonun son 2 günü kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Pazar günü yapılan final müsabakalarıyla genel klasmanda Tenzor Takımı birinci, Rus Bogatyrs ikinci, Dolce Vita ise üçüncü oldu.

Ödül Töreninde konuşan Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Bodrum'da kış döneminde düzenlenen bu önemli organizasyonun bölgeye değer kattığını ve alternatif sporlara daha fazla destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Organizasyonun 2. Etabı da diğer etaplar gibi 11-14 Ocak tarihleri ​​arasında Anthaven tesislerinde gerçekleştirilecek.

* Tenzor Uluslararası Kupası Kış Serisi Aşamaları

2. Aşama: 11-14 Ocak 2024

3. Aşama: 8-11 Şubat 2024

4. Aşama: 7-10 Mart 2024

5. Etap (Final): 11-14 Nisan 2024

Başa dön tuşu