Güncel

Bursa’da üniversite öğrencileri İnegöl’ü tanıyor

Üniversite eğitimi için farklı illerden İnegöl’e gelen 90 genç, şehri tanımak amacıyla İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği rehber eşliğinde İnegöl’e geliyor. Belediye Başkanı Alper Taban, Kent Müzesi ziyaretinde öğrencilerle buluştu; Her zaman yanınızdayız dedi.

BURSA (İGFA) –İnegöl Belediyesi, üniversite eğitimi için farklı şehirlerden İnegöl’e gelen öğrencilerin okudukları şehri tanımaları, alışma ve uyum sağlama açısından oryantasyon sürecini hızlandırmak amacıyla “Şehrimi Tanıyorum” gezileri düzenliyor. şehire. Her eğitim-öğretim yılı başında gerçekleştirilen ve İnegöl’e yeni gelen öğrencilerin de dahil olduğu gezilerin bu yılki turu bugün gerçekleştirildi.

90 üniversite öğrencisinin katıldığı şehir turu sabah saat 09.00’da İnegöl Kent Müzesi’nden başladı. Daha sonra öğrenciler; İshakpaşa Camii ve Çarşı Alanı, Turgut Alp Türbesi, Kanal İnegöl, Oylat Kaplıcaları, Oylat Mağarası ve Oylat’taki şelale yolunu gezdi.

Belediye Başkanı Alper Taban, rehberli turların ilk durağı olan Kent Müzesi’nde de öğrencilerle buluştu.

Müze ziyareti öncesinde öğrencilere seslenen Başkan Taban, “Belediyemiz ve ilgili arkadaşlarımız sizlere yardımcı olmaya hazır. Umarım farklı zamanlarda tekrar oturup görüşürüz. Çünkü dışarıdan biri olarak şehre dair izlenimlerinizi duymak bizim için değerli. “Toplantıları beklemeyelim, tüm iletişim kanallarından bize ulaşabilir, öneri, eleştiri ve fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz” dedi.

İnegöl’ün hızla büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Taban, “Şehrimiz hızla büyüyor ve gelişiyor. Göç ediyoruz. Bunlar aslında güzel şeyler ama bunlara da çözüm bulmanız gerekiyor” dedi.

Başa dön tuşu