Güncel

Gençler toksik mi yoksa sağlıklı ilişkiden mi yana?

Toksik ilişki, bir veya daha fazla kişinin duygusal, fiziksel veya psikolojik olarak zarar gördüğü sağlıksız, zararlı ve istikrarsız bir ilişki türüdür. Herkes Duyar Ekibi olarak sokağa çıktık ve gençlere sorduk: Zehirli bir ilişkiyi mi yoksa sağlıklı bir ilişkiyi mi tercih edersiniz? Vatandaşın söz hakkı var.

Esmanur GÜLBAHAR – Mehmet Can USLU – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – Toksik bir ilişki, hayatımızda bizi mutsuz eden, kendimizi sorgulamamıza ve gerektiğinde kendimizi suçlamamıza neden olan bir ilişkidir. Toksik ilişkilerden ayrılmak, sağlıklı bir ilişkiyi bitirmekten çok daha zor, yorucu ve büyük adımlar atmayı gerektiren bir süreçtir. Pek çok insan farkında olmasa bile zehirli ilişkiler yaşar. Peki vatandaş hangi ilişkiyi tercih ediyor?

Birkaç genç, “İlişkimizde sevgi ve saygı var, dolayısıyla birbirimize güveniyoruz ve 1 yıldır sağlıklı bir ilişkimiz var” dedi. söz konusu.

Genç, “İlişkide çok fazla kıskançlık olabilir ama buna tahammül etmek her iki tarafın da elinde. Toksik ilişkilerde bir ayrılık, bir barışma oluyor ve bu da ilişkinin sağlığını bozuyor.” söz konusu.

Genç bir kız, “Bazen bir ilişki sağlıklı başlar ama sonra zehirli hale gelir ve ilişkide alışkanlık haline geldiği için ayrılmak zorlaşır. “Bunu toksik bir ilişkiye dönüştürmemeye çalışmak gerekiyor.” diye belirtti. Genel olarak gençlerin çoğu “Sağlıklı bir ilişkiyi tercih ederim” diyor. dedi.

Başa dön tuşu