Güncel

TEKNOFEST’te başarıya katkıya BTÜ teşekkürü

TEKNOFEST 2023 kapsamında farklı illerde düzenlenen Teknoloji Yarışmalarında finale kalan ve ödül alan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrenci takımlarına ve başarılarına destek veren sponsor kuruluşlara, takım danışmanlarına ve yarışma jürisi akademisyenlerine ödül verildi. Törende teşekkür plaketi verildi.

BURSA (İGFA) – Bilimsel ve teknolojik buluşları ve akademik çalışmaları ile adından söz ettiren BTÜ’den 2023 yılında TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarına 19 kategoride 49 takım katılmıştır. Yarışmalarda 12 takım finale çıkmış, bunlardan 5’i finale kalmıştır. ödüllendirildi.

Öğrencilerin bu başarıya ulaşmasında en büyük katkıyı sponsor firma ve kurumlar sağladı.

Bu kapsamda yarışmalarda finale kalan ve ödül alan öğrenci takımlarına, yarışmaya katılım sürecinde destek veren sponsor kuruluşlara, danışman akademisyenlere ve jürilere Mimar Sinan’da düzenlenen törende teşekkür plaketleri verildi. Kampüs Turkuaz Salonu.

Etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Mersin, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkan Yardımcısı Recep Alper Çelik, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İrem Bayraktar, sponsor kurum ve firma temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, BTÜ öğrenci takımlarının yıllardır TEKNOFEST başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmasında birçok derece elde ettiğini belirtti. Rektör Çağlar; “Üniversite öğrenci takımlarımız bugüne kadar üst düzey teknoloji yarışmalarına katıldı; 7 birincilik, 5 ikincilik ve 3 üçüncülük kupası kazandılar. Çok sayıda performans ve özel ödül aldılar. “Kurduğumuz Özdemir Bayraktar Teknofest Atölyesi ve öğrencilerimize sunduğumuz laboratuvar altyapısının da bu başarılarda önemli rolü var” dedi.

Başa dön tuşu