Güncel

Bilgisayar Olimpiyatları’nda gururlandıran başarı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 7. Avrupa Gençler Bilgisayar Olimpiyatı ve 30. Balkan Bilgisayar Olimpiyatı’nda öğrencilerin başarılarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 8-14 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında Gürcistan’ın Kutaisi kentinde 24 ülkeden 92 öğrencinin katılımıyla düzenlenen; 7. Avrupa Gençler Bilgisayar Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden öğrencilerin 1 gümüş, 3 bronz madalya kazandığı bildirildi.

Kacır, 29 Ekim – 03 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Slovenya’nın Maribor kentinde 17 ülkeden 74 öğrencinin katılımıyla düzenlenen 30. Balkan Bilgisayar Olimpiyatları’nda 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanıldığını belirtti.

7. AVRUPA GENÇLER BİLGİSAYAR Olimpiyatları

7. Avrupa Gençler Bilgisayar Olimpiyatları’nda Türkiye’nin teknolojideki üstün yeteneğini bir kez daha kanıtladığını belirten Kacır, şöyle konuştu: “Genç bilim insanlarımızın bu uluslararası platformda elde ettiği 1 gümüş ve 3 bronz madalyanın gururunu yaşıyoruz. “Ülkemizi temsil eden İbrahim Hanif Çeker’i gümüş madalyayla, Adnan Akdoğan, Kerem Bozkaya ve Mehmet Kaan Avcı’yı ise bronz madalyalarıyla yürekten kutluyorum.” dedi.

BAYRAĞIMIZ BAYRAKLARIMIZI GURURLA DÜŞÜYORUZ

Bakan Kacır, TÜBİTAK BİDEB bünyesinde gerçekleştirilen 2202 Bilim Olimpiyatları kapsamında Türkiye’yi uluslararası alanda temsil etmek üzere yetiştirilen genç bilim insanlarının, katıldıkları tüm yarışmalarda gösterdikleri başarıyla bayrağımızı gururla dalgalandırdıklarını kaydetti ve yaptığı açıklamada, Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, “Bu kapsamda 4 öğrencimizin katıldığı 30. Balkan Bilgisayar Olimpiyatları’nda milli takımımız olimpiyatlarda 2 Gümüş, 2 Bronz madalya kazandı. Ülkemizi temsil eden öğrencilerimizden; “Mert Köksal ve Cengiz Eray Aslan gümüş madalya, Berke İnan Tol ve Çağan Ahmet Yanmaz ise bronz madalya kazandı” dedi.

Bakan Kacır, hedefin Türkiye Yüzyılı vizyonuyla teknolojide öncü ülke olmak olduğunu belirterek, “Gençlerimizin bu olimpiyatlarda elde ettiği başarı, ülkemizin bu hedeflere ulaşmada ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. “Gençlerimizin bu başarıları geleceğimizin parlak olduğunun göstergesidir” dedi.

Başa dön tuşu