Güncel

Gözlük temizliğinde 6 ipucu

Modanın ayrılmaz bir parçası haline gelen gözlüklerin temizliği göz sağlığı açısından oldukça önemlidir. Görme yeteneğimizi koruyan gözlüklerin temiz tutulması ve doğru şekilde bakımının yapılması gerekmektedir. Uzmanından bardakların temizliği ve korunması konusunda önemli ipuçları…

İSTANBUL (İGFA) – Optik uzmanları, net görüş ve uzun ömür sağlamak için camların bakımının ve temizliğinin doğru yapılmasının kritik önem taşıdığını belirterek, camların kırılmasını ve çizilmesini önlemek için doğru temizleme ve saklama yöntemleri kullanılarak bakımının yapılmasının önemini vurguladı.

Uzmanlar, bardakların temizliği ve saklanması konusunda dikkat edilmesi gereken 6 önemli ipucunu şöyle sıraladı:

bir. Özel lens temizleme spreyleri ve mikrofiber bez kullanın. Gözlük camlarını temizlerken sert kimyasallardan veya alkolden kaçınmak gerekir. Özel lens temizleme spreyleri ve yumuşak mikrofiber bez kullanılmalıdır. Kağıt havlu veya diğer sert malzemeler camların çizilmesine neden olacağından tercih edilmemelidir.

2. Sık sık su ve yumuşak sabunla temizleyin. Ter, yağ ve kir lenslerin üzerinde birikerek görmeyi olumsuz etkileyebilir. Bardaklar çok kirliyse ılık su ve yumuşak bulaşık deterjanı kullanılarak yıkanabilir. Mikrofiber bezle durulayıp kuruladıktan sonra camlar düzenli aralıklarla temizlenmelidir.

3. Çerçeveleri temizlemeyi unutmayın. Gözlük çerçeveleri ve burun yastıkları zamanla kir ve yağ biriktirebilir. Bu alanları temizlemeyi unutmayın.

4. Kutuları veya kasaları kullandığınızdan emin olun. Gözlüğünüzü kullanmadığınız zamanlarda daima saklama kutusu veya kutusu kullanın. Bu çizilmelere ve hasarlara karşı koruma sağlar.

5. Doğrudan güneş ışığından uzak tutun. Gözlüklerinizi güneş ışığına veya ısıya maruz bırakmaktan kaçının. Uzun süre güneşe maruz kalmak lenslere zarar verebilir.

6. Çocukların erişebileceği yerde saklamayın. Gözlüklerinizi çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayın. Çünkü gözlükler onlar için oyuncak olabilir ve dikkat çekebilir, bu durum kırılma, çizilme gibi riskli durumlara neden olabilir.

Başa dön tuşu